FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD işsizlik başvuruları düştü

ABD'de haftalık işsizlik başvurusu yapanların sayısı 9 bin kişi geriledi.

ABD işsizlik başvuruları düştü

ABD'de işsizlik başvuruları geçtiğimiz haftada azalarak, istihdam piyasasının geliştiğine işaret etti. Başvurular 31 Ağustos'ta sona eren haftada 9,000 gerileyerek 323,000 olurken, Bloomberg anketine göre bir önceki haftanın revize edilen seviyesi 332,000'den 330,000'e düşüş bekleniyordu. Bir başka veriye göre ise verimlilik ikinci çeyrekteki tahminlerden daha fazla yükseldi.

İşten çıkarmalar yatay seyrederken, işverenler federal bütçe kesintileri ve yüksek maaş vergilerinin azalmasının yaratacağı etkilerle oluşacak olan talep artışını karşılayabilmek için daha fazla işe alım için zemin hazırlıyorlar. İstihdamdaki artış ve yükselen gelirlerin, ekonominin yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamalarını da desteklemesi bekleniyor.

New York'ta bulunan TD Securities Inc. ABD stratejistlerinden Gennadiy Goldberg, "İş dünyası gelecek dönemdeki talepler açısından biraz daha rahatlamış durumdai bu nedenle işten çıkarmaların daha az olduğunu görüyoruz. Gelişen bir iş gücü piyasası var, istihdam yılın ikinci yarısında artmaya devam edecektir" yorumunu yaptı.
Bloomberg anketine katılan 50 ekonomistin tahmin medyanı işsizlik başvurularının 330,000'e gerileyeceği yönündeydi. Tahminler 325,000 ile 345,000 arasında değişiklik gösterdi. Bir önceki haftanın rakamları ise 331,000'den 332,000'e revize edildi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler