FİNANS

Deutsche Bank İngiltere'den Frankfurt'a 350 milyar dolarlık varlık taşıyacak

İngiltere'de bulunan Deutsche Bank bilançosunun yaklaşık 300 milyar euroluk (350 milyar dolar) kısmını Frankfurt'a taşıyabilir.

Deutsche Bank İngiltere'den Frankfurt'a 350 milyar dolarlık varlık taşıyacak

Banka içi mevzuları görüşürken adını vermek istemeyen bir kaynaktan gelen bilgiye göre, Bowline adı verilen proje, Frankfurt'ta işlemlerin 2018 yılının Eylül ayında başlamasını ve varlıkların da 2019 Mart'ına kadar Frankfurt'a taşınmasını içeriyor. Geçtiğimiz yılın sonunda 1.59 trilyon euro değerinde toplam varlık açıklamasında bulunan Deutsche Bank'ın bilançosunun 300 milyar euroluk kısmı, toplam bilançonun yaklaşık beşte birine denk düşüyor.

Deutsche Bank sözcüsü Monika Schaller, yorum yapmayı reddetti.

Bankanın CEO'su John Cryan, geçtiğimiz gülerde çalışanlarına video yoluyla gönderdiği mesajda, Londra'da kayıtlı olan işlemlerin "büyük bir çoğunlupunun" muhtemelen Frankfurt'a taşınmasıyla birlikte, sert Brexit'e hazırlanmakta olduğunu kaydetti. Ancak, banka henüz planını resmi olarak detaylandırmadı. Konuyla alakalı kaynaklar, Bloomberg'e, bankanın, ticaret ve yatırım bankacılığı varlıklarının büyük bir kısmını Londra'dan Frankfurt'a taşıma niyetinde olduğunu ve birkaç yüz trader ile birlikte 20,000 kadar müşteri hesabının büyük ihtimalle yer değiştireceğini belirtti.

(BloombergHT)

Hissenet
YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler