FİNANS

New York taksisi onlara da yar olmadı!

2011 yılında gerçekleşen New York geleceğin taksisi ihalesini kazanan Japon otomobil üreticisi Nissan’ın, ayrıcalıklı hakları mahkeme kararı neticesinde hükümsüz kılındı.

New York taksisi onlara da yar olmadı!

İhalenin finalistleri arasında Karsan ve Ford Otosan da yer alıyordu. New York Daily News Gazetesi’nde yer alan habere göre, New York Taksi ve Limuzin Komisyonu, Mayıs ayında New York Supreme Mahkemesi’nden çıkan karar neticesinde ihale koşullarında değişiklik yapma kararı aldı.

Mahkeme, New York Taksi ve Limuzin Komisyonu’nu tarafından seçilen Nissan tasarladığı NV200 modeliyle, New York'un tek taksi üreticisi olma özelliğini, aracın hibrid versiyonunun üretimlinin 2 yıl daha süreceği, yani henüz uygulanamaz olduğu gerekçesiyle hükümsüz kıldı.

Ekim ayında New York sokaklarına çıkacaktı
Karardaki değişikliğe göre New Yorklu taksi işletmecileri, en azından 2015 tarihine, yani Nissan NV200 modelinin hibrid versiyonunun üretimini tamamlayana kadar, NV200'e alternatif bir hibrid otomobil alma hakkına sahip olacak. Kısacası Nissan, Komisyondan çıkan bu kararla birlikte New York'un tek taksi üreticisi olma ayrıcalığını kaybetmiş oldu. Aslında Ekim ayında New York sokaklarına çıkması planlanan NV200, 4 yolcu ve bagaj kapasiteli, sürgülü kapı, yolcu okuma lambası özelliği ve panoramik cam tavan özelliğine sahip olarak tasarlanmıştı.

Karsan beğenildi ama elendi
Bunların yanı sıra USB kablosuyla cep telefonu şarj etme gibi pek çok olanağı bulunan araç, yolcuların ihtiyaç duyabileceği her şey göz önünde bulundurularak dizayn edilmişti. 2011 yılında gerçekleşen 1 milyar dolarlık ihalede Nissan ile birlikte Türk malı V1 modeliyle Karsan ve Transit Connect modeliyle ise Ford da finalistler arasında yer alıyordu.

Finale kalan Karsan'ın tasarladığı araç oldukça beğenilmiş, ancak ABD'de pazarında daha önceden tecrübesi olmadığı gerekçesiyle elendiği belirtilmişti. (Hürriyet)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler