FİNANS

Tuzlu suyla çalışıyor!

Lichtenstein merkezli NanoFlowcell AG firması, otomobilleri tuzlu suyla çalıştıran sistemin Avrupa’daki yollarda kullanılabilmesi için lisans aldı.

Tuzlu suyla çalışıyor!

Spor arabaların çevreci taşıtlar olduğu düşünülmez ama bu araba şimdiye kadarkilerden farklı olacağa benziyor. Saatte 350 kilometre hıza sahip bu aracın çalışabilmesi için ihtiyacı olan tek şey ise tuzlu su.

İngiliz Daily Mail'in haberine göre, yaklaşık 2,3 ton ağırlığında olan Quant e-Sportlimousine, 'Radikal Sürücü Sistemi' ile McLaren P1 ile başabaş sayılabilecek kadar kısa sürede hızlanabiliyor.

Avrupa Birliği'nde kullanılabilmesi için tuzlu su teknolojisine özel bir lisans alan araç ilk olarak Mart ayında Cenevre Motor Şovu'nda tanıtıldı.

Aracın 200 litrelik 2 adet su tankı bulunuyor. Hesaplamalara göre 2 tankın tamamen dolu olması durumunda yaklaşık 600 kilometre yol yapabilecek.

Satış fiyatının ne olacağı konusunda henüz kesin bir bilgi olmamasıyla birlikte, bazı uzmanlar aracın en az 1.7 milyon ABD dolarından satışa çıkacağını tahmin ediyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler