FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1,5 liralık mazot yolda

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, mazotta ÖTV ve KDV'nin kaldırılmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

1,5 liralık mazot yolda

"Katma Değer Vergisi Kanunu ve Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nde Orhan Sarıbal, Türkiye’de tarım sektörü, toplumun temel ihtiyaçlarını karşılayan, geniş kitlelere istihdam oluşturan sanayiye hammadde sağlayan, önemli ihracat ürünlerini yetiştiren ve ülkeye döviz getiren sektörlerin başında geldiğini ifade etti.

SEÇİM VAADİYDİ

Sarıbal " Motorinde Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisinin (ÖTV) kaldırılması ile çiftçimizin üretim maliyetindeki düşüş, üretim artışı ile uluslararası rekabete olumlu şekilde yansıtacak; dolayısıyla ÖTV ve KDV'nin kaldırılmasından kaynaklanacak vergi kaybından çok daha fazla toplumsal yarar sağlayacaktır." dedi.

İŞTE O TEKLİF
KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU VE ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17 inci maddesinin 4 üncü fıkrasının sonuna aşağıdaki bent eklenmiştir.

"aa) 18/06/2006 tarihli ve 5488 sayılı Tarım Kanunu'nun 3 üncü maddesi ç fıkrasında tanımlanan ve d fıkrası hükümlerine göre Bakanlık tarafından oluşturulan tarımsal veri tabanına (Çiftçi kayıt sistemi) kayıtlı olan çiftçilerin arazi büyüklükleri ve yetiştirdikleri ürün dikkate alınarak zirai üretim amacıyla kullandıkları motorin"
MADDE 2- 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7/A maddesinden sonra gelmek üzere 7/B maddesi eklenmiştir.

"MADDE 7/B- 18/06/2006 tarihli ve 5488 sayılı Tarım Kanunu'nun 3 üncü maddesi ç fıkrasında tanımlanan ve d fıkrası hükümlerine göre Bakanlık tarafından oluşturulan tarımsal veri tabanına (Çiftçi kayıt sistemi) kayıtlı olan çiftçilerin arazi büyüklükleri ve yetiştirdikleri ürün dikkate alınarak zirai üretimde kullandıkları motorin vergiden müstesnadır."

MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler