FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AİLE DESTEK ÖDEMESİ AĞUSTOS 2023 E DEVLET: Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Bakan Göktaş'tan son dakika açıklaması

Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili son dakika açıklamasında bulunuldu. Ödemelere ilişkin tarih belli oldu. Bilindiği üzere 850 – 1250 TL arasında yapılan ödemeler, hanenin gelir durumuna göre hesaplara yatırılıyor. Aile Destek Paketi ödemeleri yatan iller arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?

AİLE DESTEK ÖDEMESİ AĞUSTOS 2023 E DEVLET: Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Bakan Göktaş'tan son dakika açıklaması

Aile Destek Paketi ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Ödemelere ilişkin detaylar merak konusu olurken birçok kişi arama motorlarında 2023 Ağustos ayı Aile Destek ödemeleri yatan iller listesi hakkında sorgulama yapıyor. 850 – 1250 TL arasında yapılan ödemeler, hanenin gelir durumuna göre hesaplara aktarılıyor. İşte, e Devlet Aile Destek ödemeleri sorgulama ekranı...

P1

P1

AİLE DESTEK ÖDEMESİ YATAN İLLER (15 AĞUSTOS 2023 SALI)

Aile Destek Paketi ödeme tarihleri merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemelerin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu. Göktaş açıklamasında “Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay 4,3 milyar TL destek vereceğiz” dedi.

aile-destek-programi-odemeleri-15-agustosta-baslayacak_4137_dhaphoto1

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA EKRANI

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Aile destek ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın yaptığı açıklamaya göre bugün (15 Ağustos 2023 Salı) başlıyor.

P3

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile Destek Paketi başvuru şartları:

Başvuru yapan kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur."

P5

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU EKRANI

Aile Destek Paketi başvuruları, e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.

Aile Destek Paketi başvurusunu çevrimiçi olarak gerçekleştirmek istemeyenler ise ikametgah adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMESİ NE KADAR?

İşte Aile Destek Programı ödeme tutarları:

450 TL ve altı - 1.250 TL

450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL

911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL

1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL'den az- 850 TL

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler