FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akbank neden çalışmıyor, çöktü mü? Açıklama geldi

2019 yılında "Mükemmellik Ödülleri" kapsamında "Dünyanın En İyi Dijital Bankası" seçilen Akbank'ta sistem çöktü. Müşteriler hiçbir şekilde işlem yapamazken, bankadan yapılan açıklamada, "Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır." denildi.

Akbank neden çalışmıyor, çöktü mü? Açıklama geldi

Türkiye'nin önde gelen bankalarından birisi olan Akbank'ta sistem çöktü. Kullanıcılar bankanın hiçbir sistemine ulaşamaz ve işlem yapamaz hale geldi. Bankanın mobil işlemleri, kredi kartı pos cihazları ve şubeler arasındaki sistemi çalışmıyor. Müşteriler kartla alışveriş yapamıyor, para çekemiyor ve para transferi yapamıyor.

AKBANK'TAN AÇIKLAMA

Yaşanan gelişme üzerine siber saldırı iddiaları ortaya atılırken bankadan konu hakkında bir açıklama geldi. Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada,

"Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

SİBER SALDIRI İDDİASI

Siber saldırı iddialarıyla ilgili de ikinci bir açıklamada bulunan Akbank, "“Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz.” cümleleriyle siber saldırı iddialarını da yalanladı.

2017 YILINDA DA SİSTEM ÇÖKMÜŞTÜ

Benzer bir durum 2017 yılında da yaşanmıştı. O tarihte bankanın sistemi çökmüş, mobil cihazlardan ve pos cihazlarından işlem yapmak isteyen müşteriler hatayla karşılaşmıştı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ DE SORUN DEVAM EDİYOR

6 Temmuz tarihinde başlayan mobil bankacılık erişim sorunu, 7 Temmuz sabah saatlerinde de devam ediyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler