FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın yerle bir!

Altın düşüşünü sürdürüyor.

Altın yerle bir!

ABD'nin Suriye'ye yapmayı planladığı müdahalenin sınırlı olacağı iddiası ve ABD Merkez Bankası FED'in tahvil alımlarını sonlandıracağı beklentisi, dün 1.410 dolar civarında seyreden altının onsunu 1.380 doların biraz üstüne geriletti.

Dün öğle saatlerine kadar onsu 1.410 dolara kadar yükselen altın, öğleden sonra ABD cari açık verilerinin beklenenden yüksek açıklanmasıyla 1.390 dolar sınırına geriledi.

DRAGHI AÇIKLAMALARI VE G-20 ZİRVESİYLE ALTIN DÜŞTÜ
Bugün de aşağı yönlü eğilimini sürdüren altın, ABD Temsilciler Meclisi Dış ilişkiler Konseyi'nin Suriye'ye müdahale etmeye onay vermesine karşın, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye müdahalenin sınırlı olacağı şeklinde yorumlanan açıklamalarıyla düşüşünü sürdürdü. Avrupa Merkez Bankası Mario Draghi'nin faiz indirimi sinyali vermesi, G-20 zirvesinin başladığı saatlerde altının onsunun 1.381 dolara kadar düşmesine neden oldu.

ALTIN FED'E ODAKLANDI
Uzmanlar, altının düşüşünü etkileyen faktörün yalnızca Suriye krizi olmadığını belirtiyor. Uzmanlara göre ABD Merkez Bankası FED'in tahvil alımlarını sonlandıracağı beklentisi de altına yön veren faktörlerden.

[

**ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

**](http://finans.mynet.com/altin/)

[

Çeyrek Altın](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGCEYREK/), Yarım AltınCumhuriyet Altını

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler