FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asgari ücret 2023 NET kaç TL olacak? Yeni asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? 8.500 TL ve 13 bin TL rakamları gündemde!

Asgari ücrette zam pazarlığı geçtiğimiz gün başladı. Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları yakından ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç dünkü ilk toplantı ile başlamış oldu. Peki, Asgari ücret 2023 net kaç TL olacak? Yeni asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

Asgari ücret 2023 NET kaç TL olacak? Yeni asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? 8.500 TL ve 13 bin TL rakamları gündemde!

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 2023 yılında geçerli olacak yeni asgari ücretin kaç TL olacağı tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun mesaisi dünkü ilk toplantı ile başladı. Sendikalar müzakerelere 10-13 bin TL ile başlamayı planlıyor. İşveren kesimi ise refah payı ile beraber yeni asgari ücret için 8 bin - 8 bin 500 TL önerisini gündeme getirecekler. Peki, Asgari ücret 2023 NET kaç TL olacak? Yeni asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret

ASGARİ ÜCRET 2023 NET BRÜT KAÇ TL OLACAK?

Yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç dün saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki ilk toplantıyla başladı.

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı. Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ve TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç katıldı.

Çalışma v Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; 2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında başlatılan araştırma sonuçları açıklandı. Açıklamada, ''İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu'' denildi.

EYT4

**8.500 TL VE 13 BİN TL RAKAMLARI GÜNDEMDE!

**

Sendikalar asgari ücret pazarlığına 10-13 bin TL ile başlamayı planlıyor. İşveren dünyasında ise refah payını da kapsayan artışla asgari ücretin 8 bin -8 bin 500 TL olarak belirlenmesi eğilimi var. Ancak asgari ücretin memur ve emekli maaşlarında olduğu gibi yılda iki kez belirlenmesi de söz konusu.

**Asgari ücrette toplantı öncesi Türk-İş'ten ilk açıklama geldi. ''Pazarlık 7 bin 785 sınırından başlayacak''

'TÜRK-İŞ Başkanı Ergun Atalay, “Biz bugüne kadar asgari ücret konuşmamaya gayret sarf ettik. Asgari ücret komisyonu adil bir komisyon değil. Yüksek hakem kurulu adil değil. Bunlar 12 Eylül’den bize kalan sıkıntılı konular. 15 kişiden oluşuyor. Burada 5 kişiyiz. Razı gelmeyeceğimiz rakamın altına imza atmayız. Bugün masaya oturacağımız rakam açlık sınırı olan 7,785 TL. Bu bizim teklifimiz değildir. Açlık sınırıdır."

yardım2

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler