FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU? 2023 Asgari ücret net brüt ne kadar, kaç TL? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Asgari ücretin ne kadar olduğu ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantısını 20 Aralık'ta gerçekleştirmişti. Toplantının ardından Ergün Atalay TÜRKİŞ'in teklifinin 9 bin TL olduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 Aralık'ta son rakamı açıkladı. Peki, 2023 asgari ücret ne kadar oldu?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU? 2023 Asgari ücret net brüt ne kadar, kaç TL? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Asgari ücretin ne kadar olduğu merak ediliyor. Asgari ücret canlı yayını yoğun ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapacağı açıklama ile 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti kamuoyuna duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açıklayacağımız rakam ülkemizin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle de uyumludur.” dedi ve 2023 yılında geçerli olan asgari ücretin net 8500 TL olacağını duyurdu.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açıklayacağımız rakam ülkemizin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle de uyumludur.” dedi ve 2023 yılında geçerli olan asgari ücretin net 8500 TL olacağını duyurdu. Böylece geçtiğimiz yılın ocak ayına göre yüzde 94, temmuz ayına göre ise yüzde 54,55 zam yapıldı.

ARA ZAM SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında"Ne emekçilerimizin haklarının yenmesine ne işverenlerimizin üzerine altından kalkamayacakları yük bindirilerek istihdamın zarar görmesine rıza gösteririz" cümlesine de yer verdi ve gerekirse ek zam yapılabileceğini duyurdu.

asgari-ücret-ne-zaman-açıklanacak

ASGARİ ÜCRET NE KADARDI?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyordu.
Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 7 bin 603 lira 43 kuruş. Bunun 6 bin 471 lirasını brüt asgari ücret, 1003 lira 1 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 129 lira 42 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyordu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler