FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ata altın nedir, ata altın ne demek? Ata altın kaç gram, Cumhuriyet altını ile ata aynı mı? Ata altının özellikleri

Dünya genelinde çeşitli alanlarda kullanılan birçok farklı altın türü bulunmaktadır. Günümüzde birbirinden farklı özelliğe sahip altın mevcuttur. Bu altınlar arasında yaygın olarak ata altın denilen altın türü kullanılmaktadır. Peki, ata altın nedir, ata altın ne demek, kaç gram, Cumhuriyet altını ile ata aynı mı ve özellikleri nelerdir?

Ata altın nedir, ata altın ne demek? Ata altın kaç gram, Cumhuriyet altını ile ata aynı mı? Ata altının özellikleri

İçindekiler

  • Ata altın nedir?
  • Ata altının özellikleri nelerdir?
  • Cumhuriyet altını ile ata aynı mı?

Altın günümüzde hem süs eşyası hem takı hem de yatırım amacıyla kullanılan önemli bir maden niteliğini taşımaktadır. Gram, çeyrek, tam gibi birçok farklı altın çeşidi vardır. Ata altın da bu altın çeşitleri arasında yer alan bir altın türüdür. Bu altın ağırlık yönünden fazla olmakla birlikte boyut olarak da oldukça büyüktür. Altın satın alırken sahte olmamasına da dikkat edilmesi gerekmektedir.

Ata altın nedir?

Türkiye’de tercih edilen birçok farklı altın çeşidi bulunmaktadır. Ata altın da bunlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada ata altın ne demek konusu ayrı bir önem kazanmaktadır. Bu altın türü hem önemli hem de pahalı olmasıyla öne çıkmaktadır. Boyutu diğer altınlara nazaran daha büyük olan bu altın türü aynı zamanda ağırlık olarak da epey fazladır. Bu bağlamda ata altın kaç gram konusunu da ele almak gerekir. Bu altının ağırlığı ortalama 7.216 gram olarak bilinmektedir. Özellikle hızlı bir şekilde nakite çevrilebilme özelliğine sahiptir. Üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi bulunduğundan ismi ata olarak tabir edilmektedir.

Ata altının özellikleri nelerdir?

Ata altın, finansal alanda en sık alım satım işlemi yapılan altın türleri arasında yer alır. Hem boyutu hem de gramı oldukça fazla olan bu altın çeşidi renk açısından kızıla bakan sarı rengine sahiptir. Bu noktada ata altın özelliği nedir konusu karşımıza gelebilir. Bu altın türü altın çeşitleri arasında çok değerli olarak bilinmektedir. Ata altın gramı 7.216’dır. Ata altının kendine has birçok önemli niteliği bulunmaktadır. Ata altın özellikleri genel olarak şu şekildedir:

  • Ayar açısından da 22 ayar özelliğini taşımaktadır.
  • 0.916 saflığında has altından meydana gelir.
  • Altının üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi bulunur.
  • Çapı 22 mm olan bu altının çoğunlukla kulpu yoktur.
  • Yalnızca Darphane ve Damga Matbaası genel Müdürlüğü tarafından üretimi yapılır.

Cumhuriyet altını ile ata aynı mı?

Altın piyasasında birçok farklı altın çeşidi mevcuttur. Ata altın da bu altın çeşitleri arasında bulunmaktadır. Ata lira altın fiyatı iniş veya çıkış yaparak güncel duruma göre değişebilmektedir. Bu altın ile Cumhuriyet altını olarak bilinen altın arasında herhangi bir fark mevcut değildir. Ata altın, Cumhuriyet altını olarak da ifade edilmektedir. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün resmî sayfasında da ata altın ile Cumhuriyet altını arasında herhangi bir farkın olmadığı belirtilmektedir.

(Bu bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, asla bir yatırım tavsiyesi değildir)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler