FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayram öncesi emekli maaşlarının ödenme takvimi belli oldu

Memurlar ile işçi, Bağ-Kur emeklilerinin maaşları bayramdan önce yatırılacak. Bakan Faruk Çelik de emekli maaşlarının erken yatırılacağını onayladı ve maaşların ödenme takvimini açıkladı.

Bayram öncesi emekli maaşlarının ödenme takvimi belli oldu

Memur ve emekli maaşları Temmuz zamları yüzde 4.76 olarak belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Haziran sonu itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 7.20 ve tüketici fiyatlarında on iki aylık ortalamalara göre artış da yüzde 8.28 olarak gerçekleşti. Öte yandan emekli maaşlarının Ramazan Bayramı nedeniyle erken yatması planlandı. Geçen yıl da aylık gününün bayrama denk gelmesi nedeniyle emekli maaşları erken yatırılmıştı. Bu sene de memurlar ile işçi, Bağ-Kur emeklilerinin maaşları bayramdan önce yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de emekli maaşlarının erken yatırılacağını onaylayarak konuyla ilgili açıklamada bulundu. Çelik, emekli maaşlarının Ramazan Bayramı öncesinde ödeneceğini ifade etti.

Çelik, "Ramazan Bayramını dikkate alarak 2 milyon 530 bin Bağ-Kur esnaf ve Bağ-Kur tarım emeklisinin emekli aylıkları 14 Temmuz'da (salı), 6 milyon 699 bin SSK işçi ve SSK tarım emeklisi aylıkları ise tahsis numaralarının son rakamı tek olanlar için 15 (çarşamba, çift olanlar için ise 16 Temmuz'da (perşembe) ödenecek" dedi.

AĞUSTOS'TA YATIRILACAK

Geçen haftalarda enflasyonun açıklanmasıyla emekli maaşlarına yüzde 4.7'lik zam yapılacağı açıklanmıştı. Bakan Çelik maaşların hangi tarihlerde yatırılacağını söyledi. Açıklamasında emekli maaşlarına yüzde 4.76 zam yapılacağını vurgulayan Faruk Çelik, "Emekli sandığı mensubu emeklilerimizin TÜFE farkları 1-5 Ağustos tarihleri arasında ödenecek. Tüm Emekli Sandığı, işçi, Bağ-Kur emeklilerine temmuz ayında gerçekleşecek ödeme toplamı ise 13 milyar lira" dedi.

Bakan Faruk Çelik, bir yıldan daha fazla prim borcu bulunan esnaf sayısının 1 milyon 300 bin olduğunu belirterek, "Bunlar 2 ay prim borcu olunca sağlıktan yararlanamıyorlardı. Bu vatandaşlarımızın borçları 31 Temmuz'da resen dondurulacak. Kurumumuzla irtibatlı olurlarsa ödeme durumları varsa ödeyeceklerini beyan etmeleri gerekiyor" dedi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler