FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bedelli askerlik bekleyenlere indirim müjdesi

Bedelli askerlik bekleyenlere müjdeli haber, Ahmet Davutoğlu'nden geldi. Davutoğlu, yurtdışında yaşayan gençlerin merakla bekledikleri bedelli askerlik konusuna 2016 Yılı Eylem Planı'nda yer verdi.

Bedelli askerlik bekleyenlere indirim müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı'nı açıkladı, planda bedelli askerlik bekleyen gençler de unutulmadı. Asgari ücretliyi, emekliyi, memuru ve öğrencileri etkileyecek maddelerin bulunduğu 2016 Eylem Planı içerisinde yurt dışında yaşayan yurttaşlar için de bedelli askerlik müjdesi vardı. Geçtiğimiz yıllarda gurbetçi gençler için askerlik bedelini 10 bin eurodan 6 bin euroya indiren hükümet, 2016 Yılı Eylem Planı içerisinde yeni bir indirim haberi verdi.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN SÜRE VERDİ

Uzun süredir merakla beklenen Eylem Planı içerisinde yer alan maddeleri açıklayan ve toplumun her kesimini etkileyecek çalışmalar konusunda bilgi veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, bedelli askerlik konusunda yaptığı açıklamada, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bedelli askerlikle ilgili beklentilerine cevap vermek için çalışmaları olduğunu belirtti. Bedel ücretine indirim geleceğini ifade eden Davutoğlu; "Askerlik bedelini 6 bin euro'dan 1000 euro'ya düşürüyoruz." dedi. Davutoğlu, içinde yurt dışında yaşayanları da ilgilendiren vaadler için süre bilgisi de verdi. Başbakan, dövizle askerlik bekleyen gurbetçileri içeren bu uygulamanın 3 ay içerisinde hayata geçirileceğini belirtti. Vaadin gerçekleşmesi halinde gurbetçilerin bedelli askerlik ücreti 2 yıl içinde 10 bin eurodan 1000 euroya düşürülmüş olacak.

Express


En Çok Aranan Haberler