FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2023: Bursluluk sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İOKBS meb.gov.tr sorgulama

Bursluluk sınavı (İOKBS) sonuçları günün en çok merak edilen konuları arasında yerini aldı. Bursluluk sınavı sonuçları ile ilgili son dakika açıklaması Milli Eğitim bakanlığı tarafından yapıldı. Bilindiği üzere İOKBS 3 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. İlköğretim 5,6,7,8. ile lise 9,10 ve 11'nci sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği sonuçlar erişime açıldı. Peki, Bursluluk sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2023: Bursluluk sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İOKBS meb.gov.tr sorgulama

Bursluluk sınav sonuçları açıklandı. Tek oturumda yapılan ve 100 soru sorulan İOKBS'ye giren ilköğretim 5,6,7,8. ile lise 9,10 ve 11'nci sınıf öğrencileri T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgisiyle aldıkları sonucu görüntüleyebiliyorlar. İOKBS Bursluluk sınav sonuçları ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte İOKBS Bursluluk sınav sonuçları ile ilgili detaylar...

H0

İOKBS BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI BELLİ OLDU

İOKBS bursluluk sınavı sonuçları için beklenen açıklama bugün (22 Eylül 2023 Cuma) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı.

İOKBS Bursluluk sınav sonuçları açıklandı.

H1

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Bursluluk sınav sonuçları 2023, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgisiyle sorgulanabiliyor.

Ayrıca okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecek.

İOKBS BURSLULUK SINAVI SONUÇ SORGULAMA EKRANI

H3

BURSLULUK SINAVI NEDİR?

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Türkiye'de her yıl düzenlenen bir bursluluk sınavıdır. Sınavı kazanan adaylar eğer şartları tutuyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır.

Her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda, açıklanan kontenjan kadar öğrencilere burs imkanı sağlanmaktadır. Bu yıl 60 bin öğrenciye burs imkanı sağlanması kararlaştırılmıştır.

YKS  4

Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır. Yani durumu iyi olan kişilere burs verilmemektedir. Ancak öğretmen ve gazi çocukları için bu durum geçerli değildir.

Devlet parasız yatılılık bursu sınıflara göre yapılışı farklılık gösteren bir burstur. Ancak bu bursu kazanabilmenin tek yolu belirtilen sınavdan yüksek bir puan almaktır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler