FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EGM POLİS ALIMI BAŞVURULARI 2023: Polis alımı başvuruları ne zaman, şartları neler? Bakan Yerlikaya'dan son dakika açıklaması!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya geçtiğimiz gün, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) 10 bin yeni polis alımı yapacaklarını duyurdu. Memur olmak isteyen vatandaşların merakla beklediği polis alımı başvurularına ilişkin detayların kısa süre içerisinde netleşmesi bekleniyor. Peki, 10 bin polis alımı ne zaman yapılacak, hangi tarihte?

EGM POLİS ALIMI BAŞVURULARI 2023: Polis alımı başvuruları ne zaman, şartları neler? Bakan Yerlikaya'dan son dakika açıklaması!

EGM polis alımı başvuruları için dün açıklamada bulunuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada "10 bin yeni polis alımını yakında duyuracağız" ifadesine yer verdi. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasının ardından "10 bin polis alımı ne zaman yapılacak?" sorusunun yanıtı merak konusu oldu. İşte detaylar...

polis alımı başvuruları

EGM'YE 10 BİN POLİS ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

10 bin yeni polis alımı konusunda açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Yakın zamanda 10.000 polis alımıyla ilgili bir duyuru yapacağız."

polis alımı başvuruları

10 BİN POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI MI?

Polis alımı başvuru süreciyle ilgili olarak detaylar henüz açıklanmadı. Konuya ilişkin detayların yakın zamanda netleşmesi bekleniyor.

polis alımı başvuruları

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Lisans, önlisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)
Lisans mezunu olan adaylar önlisans üzerinden başvuruda bulunamazlar. Bu şekilde başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1995 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler