FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EK MTV İPTAL OLDU MU? Ek MTV kaldırıldı mı, ödeyenler parasını geri alacak mı? AYM karara bağladı!

Ek MTV'nin iptal edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. Bilindiği üzere bu sene bir defaya mahsus olarak getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri iptali için Anayasa Mahkemesi'nin kapısı çalınmıştı. Mahkeme, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini bugün karara bağladı. Peki, Ek MTV iptal mi olacak? Ek MTV ödeyenler parasını geri alacak mı?

EK MTV İPTAL OLDU MU? Ek MTV kaldırıldı mı, ödeyenler parasını geri alacak mı? AYM karara bağladı!

Ek MTV ile ilgili araştırmalar 28 Eylül 2023 Perşembe günü Anayasa Mahkemesi kararı nedeniyle hız kazandı. Birçok ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerinin yaralarını sarmak için getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi CHP'nin itirazı ile Anayasa Mahkemesi'ne taşınmıştı. Anayasa Mahkemesi motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemeye ilişkin durumu inceledi. Bugün (28 Eylül Perşembe) ek MTV için kritik gün. Ek MTV'nin iptal edilip edilmeyeceğine dair Anayasa Mahkemesi'nden karar çıktı.

m2

EK MTV İPTAL Mİ?

EK MTV'nin iptal edilip edilmeyeceği bugün belli oldu. Anayasa Mahkemesi, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruyu karara bağladı. AYM oy birliğiyle CHP'nin yapmış olduğu başvuruyu reddetti.

m4

EK MTV KALDIRILDI MI?

Ek MTV konusunu AYM, bugün esastan görüştü. Bilindiği üzere Ağustos ve kasım ayında iki eşit taksit olarak ödenen ek MTV'nin ilk taksitini araç sahiplerinin yüzde 87'si ödemiş, yüzde 13'lük bir kesim ise düzenlemenin iptal edileceğini düşünerek ödeme yapmamıştı.

Anayasa Mahkemesi ek MTV başvurusunu reddettiğini açıkladı.

m5

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler