FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KİRA ARTIŞ ORANI EKİM AYI 2023: TÜİK TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne oldu? Kira zammı ne kadar, kaç TL?

Kira artış oranı, bugün TÜİK tarafından son dakika olarak açıklanan Eylül ayı enflasyon verileri ile belli oldu. Bilindiği üzere bahsi geçen rakamlarda tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ve toptan eşya fiyat endeksi (TEFE) verileri büyük önem arz ediyor. Çok sayıda vatandaş arama motorlarında konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne oldu? 2023 Ekim ayı kira zammı ne kadar?

KİRA ARTIŞ ORANI EKİM AYI 2023: TÜİK TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne oldu? Kira zammı ne kadar, kaç TL?

Ekim ayı kira artış oranı, enflasyon verilerinin son dakika olarak bugün TÜİK tarafından yayımlanması sonrası merak edildi. İşyeri, dükkan ve ev sahipleri ile kiracıları yapılacak açıklamayı merakla bekliyor. TÜİK'in Eylül'de Ağustos ayına yönelik yaptığı açıklamaya göre; TÜFE yıllık yüzde 58,94, aylık yüzde 9,09 oldu. TÜFE'deki değişim 2023 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 9,09, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 43,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,94 gerçekleşti. Eylül ayı enflasyon verileri açıklaması yapıldı. Ekim ayı kira artış oranı internette araştırılıyor. İşte 2023 Ekim ayı kira artış oranı ile ilgili merak edilenler...

kira artış oranı

KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU

Kira artış oranı TÜİK tarafından açıklanacak olan Eylül ayı enflasyon verileri sonrası belli oldu.

Enflasyon oranı açıklaması TÜİK tarafından her ayın 3'ünde yapılıyor.

Eylül ayı enflasyon rakamları bugün (3 Ekim 2023 Salı) açıklandı.

Tüketici fiyatları eylül ayında aylık yüzde 4,75 ile beklentilerin altında gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise yüzde 61,53 oldu. Beklentiler aylık enflasyonun yüzde 5 olacağı yönündeydi.

İş yerlerine yapılacak kira zammı oranı ise yüzde 55,30 olarak öne çıktı.

Böylelikle kira kontrat süresi bu ay dolan işletme sahipleri kiralarına yüzde 55,30 oranında zam yaparak ödeme gerçekleştirecek. Geçtiğimiz ay zam oranı yüzde 56,28 olmuştu.

Konutlarda kira artış oranı 2 Temmuz 2024 tarihine kadar yüzde 25 olacak.

KİRA ARTIŞ

KİRA ARTIŞ SINIRI UYGULAMASI DEVAM EDİYOR MU?

Kirada yüzde 25 zam sınırlaması bu yıl da uygulanıyor. Yeni bir karar alınmadığı takdirde düzenleme 1 Temmuz 2024 tarihine dek devam edecek.

663

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler