FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli maaşları yattı mı? Emekli maaşları ne zaman yatacak, bayram öncesinde ödenecek mi?

İkramiye olarak verilen 1100 TL Ramazan Bayramı ödemesinin hesaplara yatmasının sonrasında, milyonlarca emekli emekli maaşlarını beklemeye koyuldu. SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na mensup olan yaklaşık 13 milyon emekliye yapılacak olan ödemeler için emekli maaşları yattı mı sorusu merak ediliyor. Peki emekli maaşları yattı mı? Emekli maaşları ne zaman yatacak, bayram öncesinde ödenecek mi? İşte yanıtı...

Emekli maaşları yattı mı? Emekli maaşları ne zaman yatacak, bayram öncesinde ödenecek mi?

1100 TL ikramiyenin hesaplara yatmasının ardından, emekliler emekli maaşlarını beklemeye başladı. Yaklaşık 13 milyon emekliye yapılacak olan ödemeler için emekli maaşları yattı mı sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıp sorgulanıyor. Peki emekli maaşları yattı mı?

EMEKLİ MAAŞLARI YATTI MI? EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği emekli maaşlarının bayram öncesi yatıp yatmayacağı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmış değil fakat maaşların bayramdan önce hesaplara yatması bekleniyor.

Daha önce yapılan açıklama kapsamında tam kapanma dönemi içerisinde 3-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak olan emekli maaş ve ikramiye ödemeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemeleri hakkında şu ifadeler kullanılmıştı:

– Maaş ödemesinin yapılacağı Banka'nın ikametine en yakın şubesine gidip gelinmek,

– Türkiye Bankalar Birliği tarafından açıklanacak takvim ve sürelere uyulmak,

– TC Kimlik numarası ya da diğer usullere göre açıklanacak olan takvim ve süreler içerisinde kendi grubuna denk gelen sürede kullanmak,

– Güzergah ve zaman kuralına uygun şekilde davranılmak, kaydıyla bu kapsamda bulunan vatandaşlarımızın, banka şubeleri ve ATM'lere gidiş-gelişleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacaktır.

Vatandaşlarımızın bu muafiyeti Banka'nın ikametine en yakın şubesine en kısa sürede geliş-gidiş yapmak için kullanmaları oldukça büyük önem taşınmaktadır.

Maaş, aylık, ücret ya da ikramiye ödemeleri sırasında fiziki mesafe kuralı başta olmak üzere koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirlerine aykırı görüntülerin oluşmaması için mülki idare amirlerinin koordinasyonunda banka yönetimlerince gerekli gerekli tedbirler alınması, açık bulundurulacak şube ve çalıştırılacak personel sayısının artırılması gerekmektedir. Yoğunlaşmanın önüne geçilebilmesi için bu dönemde banka şubeleri açılış-kapanış saatlerinde de esnemeye gidilebilecektir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler