FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK MÜJDESİ SON DURUM: Ev hanımlarına emeklilik çıktı mı, ne zaman çıkacak, kimler başvuru yapabilecek?

Ev hanımlarına emeklilik konusu merak edildi. AK Parti seçim beyannamesinde "Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek, gençler öncelikli olmak üzere her ailede en az bir kişiye iş imkanı sağlayacak, aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanılmıştı. Peki ev hanımlarına emeklilik çıktı mı? Ev hanımlarına emeklilik ne zaman çıkar?

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK MÜJDESİ SON DURUM: Ev hanımlarına emeklilik çıktı mı, ne zaman çıkacak, kimler başvuru yapabilecek?

Ev hanımlarına emeklilik şartları ile ilgili detaylar merak konusu oldu. AK Parti seçim beyannamesinde yer alan bilgilerde Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacağı aktarılmıştı. Öte yandan yeni dönem ilk kabinesinin de 6 Haziran’da toplandı. işte, ev hanımlarına emeklilikte son durum...

para

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ÇIKTI MI, NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ev hanımlarına emeklilik konusunda çalışmalar sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi canlı yayınlanan bir programda şu ifadelere yer vermişti:

"Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız. "

p4

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ŞARTLARI NELERDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürmüştü:

Emeklilik yaşını özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esneteceğiz."

j

AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİ'NDE 'EV HANIMLARINA EMEKLİLİK' DETAYI

AK Parti tarafından seçim öncesi yayımlanan beyannamede şu ifadelere yer verilmişti:

"Gelir seviyesi asgari hayat standardının altında hane bırakmayacağız. Bunun için, Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemini hayata geçireceğiz. Bu çerçevede, Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız.

q3

Yeni dönemde, aileyi güçlendirmeye dönük yenilikçi mekanizmalar geliştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde uygulamaya koyacağımız Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek, gençler öncelikli olmak üzere her ailede en az bir kişiye iş imkanı sağlayacak, aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.

q1

Aile Koruma Kalkanı Programının finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacaktır. Bu sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından biri de Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacaktır. Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında, ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak, yeni evlilikler teşvik edilecektir. Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız."

q0

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler