FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? 26 Ağustos 2022 e Devlet ile evde bakım maaşı yatan iller sorgulama ekranı!

Evde bakım maaşı yatan iller, engelli vatandaşlar ile aileleri tarafından 26 Ağustos 2022 Cuma günü araştırılıyor. Bilindiği üzere söz konusu ödemeler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlar ile ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılıyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte 26 Ağustos 2022 ile evde bakım maaşı yatan iller sorgulama ekranı...

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? 26 Ağustos 2022 e Devlet ile evde bakım maaşı yatan iller sorgulama ekranı!

Evde bakım maaşı yatan iller listesi, engelli vatandaşlar ile aileleri tarafından merak konusu oldu. Evde bakım parası her ay vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Ayın 15'i ile 31'i arası hesaplara aktarılan evde bakım parasının Ziraat Bankası kısa mesaj yoluyla ya da e-devlet üzerinden rahatlıkla kontrol edilebiliyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? 26 Ağustos 2022 e Devlet ile evde bakım maaşı yatan iller sorgulama ekranı ve detaylar haberimizde...

3

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşı yatan iller listesine erişim 15 ağustos tarihinde gerçekleşecek. Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara yatırılıyor.

2

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

5

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

Evde Bakım maaşı yatan illeri E-devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

1

İşte evde bakım maaşı sorgulama ekranı:

https://www.turkiye.gov.tr/ashb-engelli-evde-bakim-odeme-sorgu

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücret zammıyla birlikte belli oldu. Evde bakım maaşı 2706'dan 3340'a yükseldi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler