FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Evlilik kredisi nedir, şartları nelerdir? 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu nereden yapılır?

Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi yardımının belli başlı koşulları karşılayan kişilere yapılacağı bilinir. 15 Şubat 2024 itibarıyla başvurulabilen devlet destekli evlilik kredisinin miktarı 150.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu krediye başvurmak isteyen kişilerin ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma gibi temel şartları karşılamaları gerekir. Evlilik kredisinin diğer başvuru şartlarının detaylı bir şekilde sıralanması ise sürecin olumlu bir şekilde tamamlanması bakımından önemlidir.

Evlilik kredisi nedir, şartları nelerdir? 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu nereden yapılır?

İçindekiler

  • Evlilik kredisi nedir?
  • Evlilik kredisi şartları neler?
  • Evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır?
  • Evlilik yardımı için nereye başvurulur?

Tam olarak 2 yıl geri ödeme yapmama imkânı sunan ve faizsiz olan evlilik kredisi fırsatı pek çok kişi tarafından araştırılır. Bu kredinin devlet destekli olduğu ve toplamda 150.000 TL olarak belirlendiği söylenebilir. Evlilik kredisinin başvuru şartları ise yaş, mal varlığı ve gelir seviyesi gibi hususlara yönelik olan bazı koşulları içerir. Dolayısıyla pek çok kişi tarafından gündeme taşındığı bilinen "Evlilik kredisi şartları, yaş sınırı nedir?" sorusuna detaylı bir şekilde yanıt verilmesi gerekir. Buna ek olarak 150.000 TL değerindeki söz konusu yardıma dair ayrıntılı bilgileri araştıranlara e-Devlet evlilik kredisi şartları üzerine açıklama yapıldığı gibi başvuru adımları da sıralanmalıdır.

Evlilik kredisi nedir?

Birlikte bir yaşam sürmek adına hazırlık yapan nişanlı çiftlerin birçok masrafı olabilir. Mobilya, mutfak gereçleri, züccaciye ve tatil gibi masraflar göz önünde bulundurulduğu zaman evlenmek isteyen çiftlerin tereddüte düştüğü bilinir. Ancak çiftlere devlet tarafından sunulan avantajlar sayesinde dünya evine adım atmak pek çok kişi için daha keyifli bir sürece dönüşebilir.

Bu bağlamda neredeyse on binlerce kişi için evlilik kredisi e-Devlet desteğinin merak konusuna dönüştüğü söylenmelidir. Evlilik kredisi genç çiftlere daha uygun koşullar altında kredi imkânı sunan bir seçenektir. Bu seçenek sayesinde devlet destekli krediye başvurarak uzun vadede geri ödeme yapmaya başlamak mümkündür.

Devlet destekli olmayan evlilik kredisi seçenekleri ise direkt ilgili bankaların şubelerine gidilerek bilgi alınabilen olanaklardandır. Ancak bu olanağın bireysel tüketici kredisi olarak ele alındığı unutulmamalıdır. Dolayısıyla devlet destekli olan evlilik kredisinin şartları bireysel tüketici kredisine göre farklılık gösterir. Devlet destekli olan güncel evlilik kredisi tutarı ise 150.000 TL olmasıyla öne çıkar.

Evlilik kredisi şartları neler?

Günümüzde bir kişinin bireysel veya devlet destekli kredi çekebilmesi için belli başlı şartları karşılaması gerekir. Normal şartlarda da kişinin kredi puanı, yaşı ve sahip olduğu menkul kıymetler gibi hususlar kredi alma sürecini doğrudan etkileyebilir. Evlilik kredisi şartları arasında ise yaş hususu öne çıkar. Bu bağlamda 150.000 TL’lik evlilik kredisine başvurmak isteyen bireylere 18-29 yaş arasında olmaları gerektiği belirtilmelidir. 150 bin evlilik kredisi diğer temel şartları ise aşağıdaki gibi derlenebilir:

  • Başvuruda bulunan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması
  • 18-29 yaş arasındaki başvuru sahibinin depremden etkilenen 11 il dışında herhangi bir yerde taşınmaz mala veya hisseye sahip olmaması
  • Kişilerin kendilerine bakanlık tarafından evlilik öncesi ve sonrasında sunulacak olan danışmanlık ve eğitim hizmetlerinden yararlanmayı kabul etmeleri
  • Başvuru adayı ile müstakbel eşinin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ile son aya
    ait olan gelirlerinin toplam miktarının 2 tane asgari ücretten fazla olmaması
  • Evlilik kredisine başvuruda bulunan kişinin affa uğrasa bile anayasal düzene ve bu düzenin düzgün giden işleyişine karşı çıkan herhangi bir suç işlememiş olması
  • Kişinin resmî nikah tarihine en az 2 ay ve en fazla ise 6 ay kalmış olması

Evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Faizsiz evlilik kredisi fırsatı devlet destekli bir kredi olarak öne çıkar. Bu kredinin toplamda 150.000 TL olarak kararlaştırıldığı bilinir. Müstakbel eş adaylarının evlilik süreçlerindeki maddi sorunlarını hafifletme konusunda büyük fırsata dönüşen 150.000 Türk lirası değerindeki evlilik kredisinin 2 yıl geri ödemesiz olduğu söylenmelidir. Yani geri ödeme sürecine 2 sene sonra başlanması mümkün olan 150.000 TL’lik evlilik kredisinin hemen kullanıldığı gibi ödenmesine gerek yoktur. Buna ek olarak evlilik kredisinin faizsiz olmasıyla da evlilik yolundaki eş adaylarını sevindirdiği görülür. Bu bağlamda en çok öne çıkan sorulardan biri ise "150 bin TL evlilik kredisi başvurusu nereden yapılır?" şeklindedir.

Evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi kapsamında belirli kişilere sunulacak olan 150 bin TL değerindeki evlilik kredisi fırsatı internet üzerinden incelenebilir. Yani e-Devlet ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmî sitesi gibi platformlar üzerinden evlilik kredisinin kullanım koşulları, avantajları ve başvuru şartları gibi detaylar görüntülenebilir. Buna ek olarak “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı evlilik kredisi nasıl başvurulur?” diyenlere yalnızca e-Devlet hesaplarına giriş yapmalarının yeterli olduğu söylenmelidir.

E-Devlet hesabına giriş yapan kişiler uygulamadan evlilik kredisinin başvuru sayfasına geçiş yapabilir. Bunun için e-Devlet ana sayfasında yer alan arama butonuna "evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi" yazılması mümkündür. Yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın resmî sitesi olan aile.gov.tr üzerinden de evlilik kredisi başvurusunun yapıldığı sekmeye geçiş yapılması uygundur.

Evlilik yardımı için nereye başvurulur?

Cumhurbaşkanı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan evlilik kredisi duyuruları sonucunda bu yardıma nereden ulaşılabildiği sıkça araştırılmaya başlanmıştır.

15 Şubat 2024 tarihi itibarıyla evlilik kredisi başvurularının internet üzerinden yapılabildiği görülür. Bu 150.000 TL’lik faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz destekten yararlanmak isteyen kişiler e-Devlet profillerine ulaşmalıdır. Ardından evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi için hazırlanan sekmeye geçiş yapan kişiler bu krediye yönelik başvurularını tamamlayabilir. Evlilik kredisi başvurusunu yapmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın resmî internet platformuna erişim sağlayan kişiler de yine e-Devlet üzerinden kimlik doğrulama işlemlerini tamamlayarak başvuru sürecini ilerletebilir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler