FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gram altın ne kadar? Uzman isimden kritik 'altın' uyarısı: "Yakın bir tarihte..."

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde merak konusu oldu. Öte yandan Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılar için önemli bir uyarı geldi. Uzman isim, İsrail ile Filistin arasındaki savaş nedeniyle rekor üstüne rekor kıran gram altının ne kadar düşeceğini açıkladı. Peki, bugün gram altın ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte 23 Ekim 2023 Pazartesi günü itibarıyla çeyrek ve gram altın fiyatları...

Gram altın ne kadar? Uzman isimden kritik 'altın' uyarısı: "Yakın bir tarihte..."

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Borsa için düşüş ve yükselişle alakalı tahminlerini belirten Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın konusunda uyarıda bulundu. Öte yandan altın fiyatları internette araştırılıyor. İşte, 23 Ekim 2023 Pazartesi günü itibarıyla çeyrek ve gram altın fiyatları...

"GERİ ÇEKİLME MEYDANA GELEBİLİR"

Gram altın art arda rekorlar kırarken, kar satışları ile bir geri çekilme yaşanabileceğini belirten uzman isim, borsa tarafına da özellikle vurgu yaptı.

Memiş, "Borsada sert düşüşler, altın ve gümüşte sert yükselişler var. Ekim ayının 15'inden sonraki süreçler bizim için önemliydi. Borsada ise 7.500 puanı bekliyorduk. Gerçekleşti. Altın almak için fırsat olacak mı, borsa için hangi seviyeler beklenmeli?" diyerek şu açıklamayı yaptı:

"Borsa İstanbul 7.510 puanda. Yüzde 3.33'lük değer kaybı ile haftayı tamamladı. Bir aydır beklentim 7.500 puandı. 8.490 puandan çıkış yapmanızı, o paralarla altın ve gümüş almanız yönünde uyarılarım vardı. Tarih tekerrür etti. Her şey beklediğimiz gibi oldu. 8.490'dan çıkış yapanlar, altın ve gümüşe yönelenler çok iyi karar verdi. Rakamsal değerler bunu gösterdi."

GRAM ALTIN (7)

Uzman isim borsa yorumlarına şu şekilde devam etti:

"Borsa İstanbul 7.446 puana kadar geriledi. Tekrar 7.500 puan altındaki rakamlarda, büyük ihtimalle pazartesi günü tepki alımı gelebilir. Buradan yine alım yaparız. Bakalım 7.400 puanda mı duracak, 7.150 puanda mı duracak, onu hep beraber göreceğiz.

TCMB'nin faiz kararı önemli bir etken olacak. Borsa için de önemli bir hafta olacak. Sadece borsanın 7.500 puan olacağını değil, o para ile altın ve gümüş alınması gerektiğini söylemek de kolay değildi. Yatırımcı, borsa tarafındaki sert düşüşler ile altın ve gümüşte yükselişleri görünce güzel karar verdiğini gördü."

GRAM ALTIN (13)

Uzman ismin dolar ve euro değerlendirmeleri ise şu şekilde:

"Dolar TL 27,98 lira seviyesinde. 28,15 liraya kadar yükseldi. Buradan tekrar bir geri çekilme gördük. Burada stabil bir durum var. 27,80 lira destek seviyesini takip ediyor olacağım. Trend yukarı ama, yıl sonu 29,70'ten tamamlayacak tahminimce. Dolar tarafında da rabbim bizi mahcup etmedi. Euro dolar paritesi 1.05'in altına sarkınca euro ucuz, en ucuz döviz euro tavsiyem vardı. Aynı düşüncem geçerli. 1.0592 seviyesinde parite. Yukarıda 1.0720 direnci var. Elimde dolarım varsa buraları kesinlikle kaçırmazdım. Euro dolara kıyasla oldukça ucuz kalmaya devam ediyor."

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 7 Şubat Pazartesi

ÇEYREK VE GRAM ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Çeyrek altın bugün 2.987,00 liradan alınıyor ve 3.042,00 liradan satılıyor.

Gram altın bugün 1.779,76 liradan alınıyor ve 1.780,03 liradan satılıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler