FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI 2023: TEFE - TÜFE'ye göre kira artış oranı ne kadar oldu, kaç TL zam yapılacak?

Haziran ayı kira artış oranı, tüm ev sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. Kira artış oranı da dahil olmak üzere Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanacak olan enflasyon oranları memur ve emekli maaşı zamlarına da yön verecek. Peki, Haziran kira artış oranı açıklandı mı? TEFE - TÜFE oranı ile kira zammı ne kadar yapılacak? İşte tüm detaylar...

HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI 2023: TEFE - TÜFE'ye göre kira artış oranı ne kadar oldu, kaç TL zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili araştırmalar Haziran ayının gelmesiyle birlikte yoğunlaştı. TEFE TÜFE'ye göre belirlenen TÜİK enflasyon rakamları memur ve emekli maaşı zamları ile Haziran ayı kira artış oranına da yön verecek. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre Nisan ayında enflasyon yıllık yüzde 43,68 olmuş ve enflasyon oranı aylık bazda yüzde 2,39 olarak duyurulmuştu. Enflasyon rakamlarıyla eş zamanlı olarak belli olacak Haziran ayı kira artış oranı için geri sayım sürüyor.

kira sözleşmesi

HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,04, bir önceki yılın Aralık ayına göre %15,26, bir önceki yılın aynı ayına göre %39,59 ve on iki aylık ortalamalara göre %63,72 olarak gerçekleşti.

Haziran ayı kira artış oranı

Buna göre, haziran ayı kira artış oranı %63,72 olarak açıklandı.

kira sözlleşmesi

KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA ÖRNEĞİ

Mevcut Kira Bedeli: 8 bin TL

Girdiğiniz Artış Oranı: %63,72

Kira Artış Tutarı: 1.637 TL

Yeni Kira Tutarı: 9 bin 637 TL

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler