FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamu işçi zammı ne kadar, yüzde kaç zam yapıldı? Kamu işçisi zamlı maaş ödeme tarihleri!

Kamu işçi zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ilişkin beklenen açıklama geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. Peki, Toplu iş sözleşmesi ile kamu işçi zam oranı ne kadar? Toplu sözleşme ile 4-D kamu işçisi zammı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Kamu işçi zammı ne kadar, yüzde kaç zam yapıldı? Kamu işçisi zamlı maaş ödeme tarihleri!

Kamu işçi zammı ile ilgili son dakika açıklaması dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. Karar kamu kurumlarında çalışan 700 bin işçiyi doğrudan etkileyecek. Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplantı gerçekleştirilmiş ve Türk-İş ve Hak-İş tarafından açıklama yapılmıştı. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilmişti. Beklenen açıklama sonrası birçok kişi internette araştırma yapmaya devam ediyor. İşte Kamu işçi zammı ile ilgili detaylar...

p1

KAMU İŞÇİ ZAM ORANI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs Salı günü saat 12.00'de kamu işçilerinin zam oranıyla ilgili açıklama yaptı.

y

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücrete Temmuz ayında gelişmelere göre zam yapılacağını açıklamıştı. Kamu işçi zammı açıklandı.

u1

KAMU İŞÇİ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yaptıklarını belirtti. En düşük kamu işçinin maaşı 15.000 TL oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Hükümetin kamu işçisi için son teklifi 12 bin TL taban ücret ve ilk 6 ay için yüzde 40 zam olduğu belirtilmişti.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, hükümetin teklifine yönelik yaptığı açıklamada "Önemli bir gelişme, küçümsenmeyecek bir gelişme. Kamu koordinasyon kuruluna danışacağız. Taban ücretin 11 bin 500 liradan 12 bin liraya yükseltilmesi iyi ama bunun daha yukarıya çekilmesi lazım. Yüzdelik artışın 30'dan 40'a çıkarılması güzel ama bizim için yeterli değil." ifadelerini kullanmıştı.

p3

Hükümetin işçilere ilk teklifi ilk 6 ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 lira taban aylık olmuştu. İşçi tarafının talebi yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban ücret. Yapılacak zam oranı ve taban maaşlar ise bugün gerçekleştirilen toplantılar sonrası netleşti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler