FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamu işçileri toplu sözleşme zam toplantısı ne zaman, saat kaçta? 700 bin kamu işçisi için zam toplantısı için geri sayım!

Kamu işçileri toplu sözleşme sürecine yönelik son dakika açıklaması bugün gerçekleştirilecek toplantı sonrası yapılacak. Türk-İş ile Hak-İş'in isteklerinin bulunduğu ortak talep metni, hem TÜHİS'e hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderildi. TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri ile işvereni temsil eden TÜHİS yetkilileri bir araya geliyor. Peki, 700 bin kamu işçisine ek zam yapılacak mı? Kamu işçileri toplu sözleşme zam toplantısı ne zaman, saat kaçta?

Kamu işçileri toplu sözleşme zam toplantısı ne zaman, saat kaçta? 700 bin kamu işçisi için zam toplantısı için geri sayım!

Kamu işçileri, toplu sözleşme gelişmesi bekliyor. 700 bin kamu işçisinin 2023 ve 2024 yılı maaş zamları için ortak talep metni Türk-İş ve Hak-İş tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve TÜHİS'e iletildi. Şimdi gözler, Kamu işçileri toplu sözleşme sürecine yönelik son dakika gelişmesine çevrildi. İşte detaylar...

KAMU İŞÇİLERİNE ZAM NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamu işçilerine ek zam konusunda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Esas büyük sorun, bizim toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç var. Onunla ilgili de bütün hazırlıkları yaptık. Bir akademi kurulu kurduk. Sizin de bir akademik çalışmanız oldu. Onu da biliyorum. Bu ortak çalışmayı birlikte değerlendirerek inşallah önümüzdeki dönemde onu hayata geçireceğiz."

İşçi tarafının 20 Ocak'ta sunduğu taleplere karşı TÜHİS'in, bugün (5 Nisan Çarşamba) yapılacak görüşmede ilk teklifini masaya getirmesi bekleniyor.

Kamu işçilerini yakından ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi de dahil olmak üzere özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerin kapsamını belirlemesi açısından da büyük önem arz ediyor.

Kamu işçilerine ek zam konusuna ilişkin açıklama yapıldığında haberimiz eş zamanlı olarak güncellenecektir...

kamu işçileri 1

KAMU İŞÇİLERİ İÇİN TOPLU SÖZLEŞME TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine yapılacak zammın belirleneceği görüşmeler kapsamında bugün (5 Nisan 2023 Çarşamba) toplantı gerçekleştirilecek.

kamu işçileri 3

TABAN ÜCRETİN 15 BİN TL'YE YÜKSELTİLMESİ TALEP EDİLDİ

Sözleşme talebine göre, kamu işçilerinin minimum maaşının brüt 15 bin TL'ye çekilmesi amaçlanıyor.

kamu işçileri 4

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler