FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamu işçilerinin ikramiye tarihleri belli oldu! Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, kamuda çalışan işçilere ikramiye ödemesinin tarihleri belli oldu. İkramiyenin ilk yarısı 23 Haziran'da, ikinci yarısı ise 18 Aralık'ta ödenecek.

Kamu işçilerinin ikramiye tarihleri belli oldu! Resmi Gazete'de yayımlandı

Kamuda çalışan işçilere ikramiye ödemesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, kamu işçilerine bu yıl verilmesi gereken ikramiyenin ilk yarısı 23 Haziran'da ödenecek. İkinci yarısı ise 18 Aralık tarihinde ödenecek.

Resmi Gazetedeki kararda, "4/7/1956 tarihli ve 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere anılan Kanunun 3. maddesine göre; 2023 yılında verilecek ilave tediyenin birinci yarısının 23/6/2023 diğer yarısının ise 18/12/2023 tarihinde ödenmesine; mezkur Kanunun 3. ve 4. maddeleri gereğince karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

gfhfgj

İLAVE TEDİYE (İKRAMİYE) NEDİR?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler