FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kısa çalışma ödeneği uzayacak mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

"Kısa çalışma ödeneği uzayacak mı?" , "Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?" sorularının yanıtı ilgililer tarafından arama motorlarından araştırılıyor. Kısa Çalışma Ödeneği, koronavirüs sürecinde iş yeri olumsuz etkilenen çalışanlara sağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısa Çalışma Ödeneği'nin ne zaman biteceğine dair açıklama yapmıştı. İşte ayrıntılar...

Kısa çalışma ödeneği uzayacak mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

Kısa Çalışma Ödeneği'nin ne zaman biteceği, uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu oldu. Kısa Çalışma Ödeneği pandemi süresinde çalıştığı firma olumsuz etkilenen çalışanlara devlet tarafından veriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin açıklama yapmıştı. Peki Kısa çalışma ödeneği uzayacak mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BİTTİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısa Çalışma Ödeneği'nin, tüm sektörlerde geçerli olmak üzere nisan, mayıs ve haziranı kapsayacak şekilde verilmesin süreceğini ifade etmişti. Öte yandan bu ödeneğin 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmişti ve karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Haziran'ın ortalarına gelinmesiyle beraber Kısa Çalışma Ödeneği'nin bitip bitmeyeceği, uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu haline gelmişti. KSÖ'nün bitip bitmeyeceği vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

Merakla beklenen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı ve Kısa Çalışma Ödeneği'nin akıbetine ilişkin bir karar açıklamasında bulunmadı. Bu nedenle Kısa Çalışma Ödeneği'nin bitip bitmeyeceği ileriki günlerde netlik kazanacak.

Öte yandan aşılama çalışmaların hız kazanması, kısıtlamaların daraltılması, vaka sayılarının düşmesi nedeniyle Kısa Çalışma Ödeneği'nin kesileceği öngörülüyordu. Kısa Çalışma Ödeneği'nin uzatılıp uzatılmadığı ileriki günlerde yapılacak açıklamalar ile netlik kazanmış olacak.

Kısa çalışma ödeneği uzayacak mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

Kısa Çalışma Ödeneği sigortalılara verilen bir ödemedir. Bu ödemenin verilmesi için sigortalının çalıştığı iş yerinin kriz, sektörel veya bölgesel krizden olumsuz etkilenmiş olması şartı aranır. Bu uygulama üç ayı geçmemek şartıyla, iş yerinde çalışamayan sigortalılara gelir desteği sağlamaktadır.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI MI?

1 Temmuz itibariyle hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasakları tamamen kaldırıldı. Müzikle ilgili yasaklar ise saat 24:00'e çekildi. Ayrıca şehirler arası ve şehir içi seyahatle ilgili tüm toplu taşıma kısıtlamaları da kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuda normal mesai düzenine geçileceğini söylerken, yerli aşının da bir kaç ay içinde geleceğini ifade etti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler