FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi kartı borcu olanlar dikkat!

Eğer birkaç aydır kredi kartı borcunuzun tamamını son ödeme tarihinde ödeyemiyorsanız dikkat! Bu satırlar en çok da sizleri ilgilendiriyor.

Kredi kartı borcu olanlar dikkat!

Son aylarda kredi kartı borcunuzun minimumunu ödeyen ya da kartınızın borcunu tam olarak kapatamayan biriyseniz ihtiyaç kredisiyle bu sorunu çözmeniz mümkün. Kredi notunuz düşmeden ihtiyaç kredisi çekerek kredi kartlarınızın borcunu kapatabilirsiniz. Hatta daha düşük faiz oranıyla borç kapatma kredisi de çekebilirsiniz. Nasıl mı?
36 ay vadeye kadar ihtiyaç kredisi

Bankaların tamamı 36 ay vadeye kadar ihtiyaç kredisi fırsatı sunuyor. Zaten kredi kartı borcunuzu minimum tutarını bile ödeseniz, ona her ay faiz ödemeniz gerekecek. Basit bir örnekleme yapalım. Diyelim ki sizin kredi kartlarınız her ay gelen ekstre borcu 14.000 TL. Kartınızı döndürebilmek için siz de her ay en az 4.000 TL’lik bir ödeme yapıyorsunuz. Ancak anapara borcunuzun büyük çoğunluğu durduğu için her ay (Yaklaşık olarak %2,52 gecikme faiziyle birlikte 250 TL’de faiz ödüyorsunuz) Böylece aylar geçse de anapara borcunuz bitmiyor. Oysa ki aylık 250 TL yerine 350 TL ödeyerek, 36 ay vadeli 10.000 TL ihtiyaç kredisi çekerek ana para borcunuzu da sıfırlayabilirsiniz.

[

**](http://sayyac.mynet.com/tiklama/546?tags=kredi_ihtiyac_36_ay&url=http%3A%2F%2Fkredihesaplama.mynet.com%2Fihtiyac%2Fkarsilastir%2F36-ay-vade-ile-20000-tl%2F)

Kredi notunuzu düşürmeyin

Aslında bu 100 TL’lik bir fark sizi anapara borcundan da çıkartmış oluyor. Hatta bazı bankalar borç transferi adı altında ihtiyaç kredisinde faiz oranı daha da düşük kredi imkanı sağlıyor. Ancak ihtiyaç kredisi çekebilmek için mutlaka kredi notunuzun belli seviyede olması lazım. Kredi notu düşük ya da kara listeye girmiş kişiler ihtiyaç kredisi kullanamaz. Bu yüzden de eğer kredi kartınızı minimum ödemeye başladıysanız notunuzu henüz düşmeden, ihtiyaç kredisi desteğini düşünün. İhtiyaç kredisi çekebilmek için kredi kartlarınızın borcunu minimumu bile olsa düzenli ödemeniz çok önemli. Borcunuzu kapattıktan sonra da aylık kredi taksitlerinizin olacağınız unutmayıp ona göre harcamalarınıza dikkat ederseniz bütçenizi rahatlatmış olursunuz.

[

](http://sayyac.mynet.com/tiklama/546?tags=kredi_ihtiyac_24_ay&url=http%3A%2F%2Fkredihesaplama.mynet.com%2Fihtiyac%2Fkarsilastir%2F24-ay-vade-ile-20000-tl%2F)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler