FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KYK BURS SONUÇLARI 2023 ne zaman açıklanacak? Burslar ne zaman yatar? KYK burs ve kredi sonuçlarında son durum

KYK burs ve kredi sonuçları için araştırmalar başladı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı KYK burs başvuruları ekim ayı içerisinde alınacak. Adaylar başvurularını 19 Ekim Perşembe günü saat 23:59'a kadar yapabilecekler. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Burslar ne zaman yatar?

KYK BURS SONUÇLARI 2023 ne zaman açıklanacak? Burslar ne zaman yatar? KYK burs ve kredi sonuçlarında son durum

KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. KYK burs ve kredi başvuru sonuçları için nefesler tutuldu. 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan burs/kredi başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler, yine bu tarihe kadar e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebiliyor. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları kasım ayında başlamış ve sonuçlar 16 Aralık'ta duyurulmuştu.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları 12 Ekim tarihinde başladı 19 Ekim tarihinde sona erecek. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları kasım ayında başlamış ve sonuçlar 16 Aralık'ta duyurulmuştu. Bu sene de benzer bir süre aralığında yayımlanması bekleniyor.

kyk burs başvurusu

BURSLAR NE ZAMAN YATACAK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.
Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilirler. Ayrıca öğrencilerimiz bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler.

29 ekim emekli ikramiyesi

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

İlk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs/kredi başvurusunda bulunabilecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler