FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KYK bursları ne zaman hesaba yatar, hangi tarihte? Üç aylık KYK burs kredi ödemeleri ne zaman? TC kimlik numarasının son rakamına dikkat!

KYK burslarının ne zaman yatacağı Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklama sonrası merak konusu oldu. KYK burs ve kredi sonuçları geçtiğimiz gün erişime açıldı. Birçok kişi internette konuya dair araştırma yapıyor. Peki, KYK bursları ne zaman yatar? Üç aylık KYK burs kredi ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

KYK bursları ne zaman hesaba yatar, hangi tarihte? Üç aylık KYK burs kredi ödemeleri ne zaman? TC kimlik numarasının son rakamına dikkat!

KYK burs ve kredi ücretinin ne zaman ödeneceği merak konusu oldu. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen tarihlerde başvurularını tamamlayan adaylar sonuçlarını e-Devlet üzerinden görüntüleyebiliyorlar. Burs ve kredi almaya hak kazananlar KYK ödeme tarihlerini öğrenmek için internette araştırma yapmaya başladı. Öğrencilere ödemeler TC kimlik numarasının son rakamına göre yapılıyor. İşte detaylar...

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATAR?

KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.
Her sene Ön lisans ve lisans öğrencilerine ilk burs ödemeleri geriye dönük olarak 3 aylık toplu şekilde yatırılıyor. Bu sene de ödemelerin aynı şekilde yapılması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerinin kredi ve burs miktarlarının lisansta 1250, yüksek lisansta 2500, doktorada 3750 liraya yükseltildiğini açıkladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler