FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mango'dan iflas açıklaması!

Dün iflas erteleme talebi reddedilen Mango Gıda, mahkeme kararıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Mango'dan iflas açıklaması!

Patronlar neredeyse ellerindeki bütün hisseleri sattıktan sonra borç batağına sürüklenen ve iflas erteleme talebinde bulunan Mango Gıda'nın talebi mahkemece reddedildi. Şirket bugün kararla ilgili şu açıklamayı yaptı: "16.05.2013 tarihinde yapmış olduğumuz mahkeme kararına ilişkin açıklamanın yanlış ve eksik anlamalara yol açtığı anlaşılmış olduğundan aşağıdaki ek açıklama yapılmaktadır:

1- Bilindiği gibi Şirketimiz "Borca Batık Olduğu" gerekçesiyle, hazırlamış olduğu "İyileştirme Projesi"ni ilgili mahkemeye sunarak "İflas Erteleme" talebinde bulunmuştur.

2-Mahkeme 13.02.2013 tarihinde hukuki takiplerin ve ipotekli/ rehinli malların alacaklılar tarafından satışının durdurulmasına yönelik ihtiyati tedbir ve muhafaza kararı vermiş ve Şirket faaliyetlerinin denetimi için kayyımlar atamıştır.

3-16.05.2013 tarihli duruşmada ise mahkeme özetle"iflas ve erteleme koşullarının oluşmamış olduğu" gerekçesiyle davanın reddine karar vermiş ve 13.02.2013 tarihinde vermiş olduğu ihtiyati tedbir kararını kaldırmıştır.(Mahkeme tarafından ayrıntılı karar daha sonra yazılacak ve ret gerekçeleri bu ayrıntılı kararda belirtilecektir.)

Söz konusu mahkeme kararı bir"iflas" kararı değildir, "iflas erteleme" kararı da değildir, "iflas erteleme talebimizin" reddi kararıdır. Özet gerekçesi "iflas ve erteleme koşullarının oluşmamış olması" yani Şirketin borca batık olmadığıdır. Bu kararla Şirket dava ve ihtiyati tedbir kararından önceki haline dönmüş, kayyımların görevi sona ermiş ve bu durumda mevcut borç /alacak yapısı ve finansal koşulları altında varlığını sürdürme çabasıyla baş başa kalmış olmaktadır.

Kararın temyizi, alacaklılarla uzlaşma yolları, bundan sonra izlenecek yol haritası, strateji ve planlar, yönetim kurulumuzun gündemi içinde olup, somut gelişmeler oldukça açıklanacaktır."

Express


En Çok Aranan Haberler