FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MİRAÇ KANDİLİ ANLAMI VE ÖNEMİ: Miraç Kandili nedir, ne demek? İşte önemi ve anlamı

Miraç Kandili anlamı ve önemi vatandaşlar tarafından arama motorlarında sorgulanıyor. Müslümanların heyecanla beklediği Miraç Kandili nihayet geldi. Regaip Kandili’nin ardından heyecanla beklenilen yılın ikinci kandili bugün idrak edilecek. Çok sayıda vatandaş bu anlamlı günde bolca ibadet edecek, dualar okunacak ve oruç tutulacak. Peki, Miraç Kandili nedir, ne demek? Miraç Kandili anlamı ve önemi nedir? İşte konuya ilişkin detaylar...

MİRAÇ KANDİLİ ANLAMI VE ÖNEMİ: Miraç Kandili nedir, ne demek? İşte önemi ve anlamı

Miraç Kandili anlamı ve öneminin ne olduğu bu yıl mübarek 17 Şubat'a denk gelen bu anlamlı gün sebebiyle vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Heyecanla beklenilen yılın ikinci kandili bugün idrak edilecek. Müslümanlar Miraç Kandili gecesi bolca ibadet edip dualar okuyacaklar. Miraç Kandili üç ayların ilki olan Recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor.

MİRAÇ KANDİLİ NEDİR?

Sözlükte “yukarı çıkmak, yükselmek” anlamındaki urûc kökünden türemiş bir ism-i âlet olan mi‘râc kelimesi “yukarı çıkma vasıtası, merdiven” demektir. Terim olarak Hz. Peygamber’in göğe yükselişini ve Allah katına çıkışını ifade eder. Olay, Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya gidiş ve oradan da yükseklere çıkış şeklinde yorumlandığından kaynaklarda daha çok “isrâ ve mi‘rac” şeklinde geçerse de Türkçe’de mi‘rac kelimesiyle her ikisi de kastedilir.

miraç-kandili

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed'in, Allah'ın daveti üzerine Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili "üç aylar"ın ilki olan Recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor.

miraç-kandili-anlamı

MİRAÇ KANDİLİ ANLAMI VE ÖNEMİ

İslam kaynaklarına göre, Mekke'den Medine'ye hicretten bir sene önce yaşanan "İsra ve Miraç" olayı Allah'ın, Hazreti Muhammed'in Mekke'de gördüğü eziyetlere karşı bir tesellisi olarak kabul ediliyor.
Miraç gecesinde beş vakit namaz farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi verildi ve "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti vahyolundu.

miraç-ne-demek

Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e İsra Suresi'nde de yer alan insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan ahlak ve fazilet düsturlarını bildirdi.
Müslümanlara Miraç Kandili'nde, namaz borcu olanların kılabildiklerince namaz kılması, namaz borcu olmayanların ise nafile namaz kılması, Kur'an-ı Kerim okuması, istiğfar ve dua tavsiye ediliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler