FİNANS

Servise zam

Enflasyonun 3 katı zam yapan özel okullardan sonra, servislerin de fiyatı arttı. 0-3 kilometre arası servis ücreti yıllık bin 138 liraya yükseltildi.

Servise zam

Öğrenci velileri yeni öğretim yılına zamlarla giriyor. Özel okullar ve kitap ücretlerindeki fahiş zamlardan sonra servis ücretleri de artırıldı. Servis ücretlerine ilk zam haberi Ankara'dan geldi. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, yüzde 9 zam yaptıklarını açıkladı.

AKARYAKIT TETİKLEDİ
Elmadağlı, Ankara'da bin 44 lira olan 0-3 kilometre arası ücretin, bu yıl bin 138 liraya çıkarıldığını belirtti. Elmadağlı, şöyle konuştu: "Bin 116 lira olan 3-6 kilometre arası bin 215 liraya, 6-10 kilometre arası bin 413 liradan bin 540 liraya, 10-15 kilometre arası ücreti de bin 638 liradan bin 785 liraya yükseltildi." Edinilen bilgiye göre; İstanbul'daki servisçiler de benzer oranda bir zam yapmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Veliler ise yapılan zamlara tepki göstererek, "Dershane, okul ve kitaplara yapılan zamlardan sonra servisteki bu artışlar hepimizi zor durumda bıraktı" dedi. Servisçiler ise akaryakıta gelen zamların, ücretlerdeki fiyat artışını kaçınılmaz hale getirdiğini belirtti.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler