FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika... Bitcoin ve kripto parada deprem... Yatırımcılar şokta! BtcTurk'te 'Büyük kesinti'

Son dakika... Yüzbinlerce kullanıcısı olan kripto para şirketi BtcTurk, IOS, Android ve Huawei dahil olmak ‘Büyük kesinti’ yaşandığını açıkladı. Borsada parası olanlar derin bir nefes alırken, şirketten yapılan açıklamada erişim kesintilerinin sona erdiği duyuruldu.

Son dakika... Bitcoin ve kripto parada deprem... Yatırımcılar şokta! BtcTurk'te 'Büyük kesinti'

Son dakika… Kullanıcı sayısı bakımından Türkiye’nin önde gelen kripto para şirketi BtcTurk'e erişim sağlanamıyor. İnternet sitesine ve mobil uygulamasına saatlerdir erişim sorunu yaşanırken, birçok kullanıcı sosyal medya hesaplarından BtcTurk etiketli paylaşım yaparak şikayetlerini dile getirdi.

0x0-son-dakika-btcturkde-buyuk-kesinti-btcturk-coktu-mu-ne-zaman-acilacak-resmi-aciklama-geldi-1643004627902

Konuya ilişkin BtcTurk'den açıklama geldi. Şirket söz konusu açıklamada teknik arızanın Microsoft Azure kaynaklı olduğu açıklarken, "Değerli kullanıcılarımız, Microsoft Azure kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz ve Azure Mühendisleri konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir" ifadelerini kullandı.

BTCTURK CEO'SU TİBUK: ZAMAN ALABİLİR

BtcTurk Kurucusu Kerem Tibuk da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak sorunun ne zaman çözüleceğine dair bilgilendirmede bulundu. Tibuk bir kullanıcının, "Bu tip durumlarda CEO'dan bir açıklama gelmemesi yatırımcıyı tedirgin eder. Bu kadar insan soruyor, cevap verip telkin etmek lazım" paylaşımı üzerine, "Microsoft kaynaklı teknik bir sorun var, arkadaşlar uğraşıyor. Biraz zaman alabilir. Endişelenecek bir durum yok" açıklamasında bulundu.

ERİŞİM SORUNU SONA ERDİ

Erişim sıkıntısının sona erdiği belirtilen son açıklamada ise, "Değerli kullanıcılarımız, BTC Turk web sitesi ve mobil uygulamalarında yaşanan erişim kesintileri sona ermiştir. Hesap bilgileriniz ile giriş yaparak tüm Türk Lirası ve kripto para bakiyelerini görebilirsiniz. Diğer tüm işlemler sırasıyla aktif hale getirilecek ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurulmaya devam edecektir. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz" denildi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler