FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlandı! Restoran, kafe ve pastanelerle ilgili 'fiyat listesi' kararı

Son dakika haberi: Ticaret Bakanlığı'ndan fiyat listesi düzenlemesi geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre; lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek içecek hizmeti veren iş yerlerinin fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunlu olacak. Uygulama 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak.

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlandı! Restoran, kafe ve pastanelerle ilgili 'fiyat listesi' kararı

Son dakika: "Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğe göre; işletmeler hizmetin özelliği ve tüketiciye sunuluş biçimine göre fiyat listesini iş yerine asmakla yükümlü olacak.

1 OCAK'TA BAŞLIYOR

Lokanta, restoran, kafe ve benzeri yiyecek içecek hizmeti veren iş yerleri fiyat listelerini kapı girişlerine ve masa üstüne koyacak. Uygulama 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacak.

thumbs_b_c_d7ff5fc0fc984c191728c50b6078fe4d
Yeni yönetmelikte "Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur" ifadeleri yer aldı.

Ekran görüntüsü 2023-12-19 012310


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler