FİNANS

Kapat

Tarım Bakanlığı duyurdu! O ifadeler yasaklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yenilebilir buzlu ürünlerde 'dondurma' algısı oluşturan yanıltıcı ifadeleri yasakladık" ifadelerine yer verildi.

Tarım Bakanlığı duyurdu! O ifadeler yasaklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı dondurulmuş ürünlerle ilgili yeni bir adım attı. Bundan sonra yenilebilir buzlu ürünlerde dondurma algısını oluşturan yanıltıcı ifadeler yasaklandı.

Tarım Bakanlığı duyurdu! O ifadeler yasaklandı 1

Bakanlığın sosyal medya hesabında, 'İsimde netlik seçimde güven' başlığıyla yeni düzenleme duyuruldu. Yeni kuralla birlikte yenilebilir buzlu ürünlerin etiketlerinde ürünün dondurma olduğu algısını oluşturacak ifadelere yer verilmesi yasaklandı.

Açıklamada, şeffaf etiketleme ve doğru bilgilendirme ile tüketicinin korunmasının amaçlandığı ifade edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, düzenlemenin güvenilir gıda politikaları kapsamında hayata geçirildiğini bildirdi.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Okuyucu Yorumları 7 yorum
kendi pazarlarını oluşturmak içindir
şeffaf etiketleme ve doğru bilgilendirme ile ürün fiyatları da düşer inşallah
gene çok çalışmışlar yazıkkk

En Çok Aranan Haberler

Kapat