FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TOGG FABRİKA AÇILIŞI SAAT KAÇTA? Yerli otomobil TOGG fabrikası nerede? Açılış canlı izlenecek

TOGG fabrikasının ne zaman, saat kaçta açılacağı merak konusu oldu. Türkiye'nin Otomobili'ne proje bazlı devlet yardımı verilmesine ilişkin 27 Aralık 2019'da yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Togg'un üretileceği il belli olmuştu. Peki, TOGG fabrika açılışı ne zaman, saat kaçta? Yerli otomobil TOGG fabrikası nerede?

TOGG FABRİKA AÇILIŞI SAAT KAÇTA? Yerli otomobil TOGG fabrikası nerede? Açılış canlı izlenecek

TOGG fabrikasının açılışı için geri sayım başladı. Yerli otomobil TOGG fabrikasının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılı ile gerçekleşecek. Togg, resmi olarak 25 Haziran 2018'de kurulmuştu. Türkiye'nin otomobili Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

TOGG FABRİKA AÇILIŞI NE ZAMAN?

Türkiye'nin otomobili Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle 29 Ekim'de yapılacak.
Açılış saat 16.00’dan itibaren AA’dan canlı izlenebilecek.

TOGG FABRİKASI NEREDE?

Türkiye'nin Otomobili'ne proje bazlı devlet yardımı verilmesine ilişkin 27 Aralık 2019'da yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Togg'un üretileceği il belli oldu. Togg'un, elektrikli otomobil üretimi için Bursa'nın Gemlik ilçesinde fabrika kuracağı açıklandı.

togg-fabrikası-açılışı

"Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" adıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla aynı gün gerçekleşen tanıtımda "C-SUV", "C-SEDAN" ön gösterim araçlarının özellikleri ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı.
Homologasyn testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreği sonunda C segmentindeki ilk aracı olan SUV pazara çıkacak. Ardından da yine C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla "aynı DNA'yı taşıyan" ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak.
Gemlik tesisinde üretim kapasitesi yıllık 175 bine ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak olan Togg, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı modelde toplam 1 milyon araç üretmeyi planlıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler