FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TOKİ orta gelir konut başvuruları ne zaman başlıyor, şartları neler? Bakan Kurum ve Bakan Nebati açıkladı!

TOKİ orta gelirliye konut kampanyası ile ilgili detaylar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati tarafından geçtiğimiz gün açıklandı. Bakan Nebati Orta Gelirliye İlk Ev projesine ilişkin yaptığı açıklamada "0,69'dan başlayan faiz ve 15 yıl vade olacak" ifadesini kullandı. Peki, TOKİ orta gelir konut başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ orta gelir konut başvurular ile ilgili detaylar haberimizde...

TOKİ orta gelir konut başvuruları ne zaman başlıyor, şartları neler? Bakan Kurum ve Bakan Nebati açıkladı!

TOKİ orta gelirliye konut kampanyası ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, dün yeni projenin ayrıntılarını aktardı. Birçok kişi arama motorlarında "TOKİ orta gelir konut başvuruları ne zaman başlıyor, şartları neler?" soru ve konu başlıkları sorguluyor. Kampanya 16 Ocak'ta başlayacak. İşte ayrıntılar...

2

ORTA GELİR KONUT KAMPANYASINDA DETAYLAR BELLİ OLDU!

TOKİ Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati tarafından açıklandı.

0,69'DAN BAŞLAYAN FAİZ VE 15 YIL VADE

Bakan Nebati Orta Gelirliye İlk Ev projesi için "0,69'dan başlayan faiz ve 15 yıl vade olacak" dedi.

Yapılan açıklamada peşinat yüzde 10 olarak belirtildi ve konutun 5 yıl satılamayacağı aktarıldı.

Bakan Nebati açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Asgari peşinat oranı %10 olarak belirlenirken, azami 15 sene vadeyle sağlanacak finansman da faiz/kar payı oranı %0,69’dan başlayacak.”

İSTANBUL, 1. BÖLGE OLACAK

Bakan Nebati, gelire göre 3 bölge olacağını belirtip İstanbul'un 1. bölge olacağını vurguladı.

Bakan Nebati'nin konuya dair yaptığı açıklamadan satır başları şu şekilde:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte çalışarak, gelir düzeyi ve konut fiyatlarının genel seyri açısından ülkemizi 3 bölgede ele aldık.

Programımız kapsamında İstanbul 1. Bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm illerimiz de 3. bölge olarak belirlenmiştir.Programımız çerçevesinde bankalarımız ve katılım finans kurumlarımız tarafından sağlanacak finansman tutarları:

  1. Bölge olan İstanbul’da en çok 5 milyon TL, 2. Bölgedeki illerimizde en çok 3 milyon TL, 3. Bölgedeki illerimiz için ise en çok 2 milyon TL’dir."

4

ASGARİ PEŞİNAT ORANI YÜZDE 10

"Tüm bölgelerdeki asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenmiştir. Sağlanacak finansmanlarda faiz oranları 0,69'dan başlayacak." dedi.

1

ORTA GELİR KONUT KAMPANYASI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bakan Nebati, alınan konutların 5 yıl boyunca satılamayacağını belirtti.

Bakan Nebati açıklamasında "Yeni başlayacak projeleri kapsayacak durumda konutun bir parçası olduğu konut projesinin bankalarımız tarafından kredilendirme değerlendirmesi ana kıstas olacaktır." ifadelerini kullandı.

toki1

TOKİ ORTA GELİRLİYE KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın ayrıntıları bugün (4 Ocak Çarşamba) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati tarafından yapılacak açıklama ile belli oldu.

Bakan Kurum açıklamasında "Kampanya 16 Ocak'ta başlayacak" ifadesini kullandı.

thumbs_b_c_55e27b0d1cdf2db2eeb31ab8f5751291

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler