FİNANS

Türk giyim firmalarının markalaşması şart

Ünlü tekstil firması Ayhan tekstilin yönetim kurulu üyelerinden Cem Karabulut Türkiye’de bulunan kendi firması gibi hazır giyim firmaları için sektörü değerlendirdi

Türk giyim firmalarının markalaşması şart

Son yıllarda tekstil sektörümüz oldukça zor günler yaşamaya başladı. Yabancı markalar ülkemizde mağazalar açmaya başladığından beri Türk firmaları da istemeden bu dünyaca ünlü markalarla rekabete girmeye başladı. Fakat marka olamayan Türk firmaları teker teker iflas etmeye başladı.

Sektörü bu firmalara bırakmak istemiyorsak bizimde dünyaca ünlü markalar gibi marka olmamız lazım. Zaten dünyaca ünlü bir çok firma üretimini burada yaptırıyor. Bir çok Türk firması bu marka firmaların üretimini gerçekleştiriyor. Bizim Türk firmalarının bence bu tanınmış markalar ile arasında çok fazla fark yok. Hatta bazı firmalarımız bu markalardan da çok daha kaliteli ürünler çıkartıyorlar. Bizde tasarım, kesim ve üretimde en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz.

Dünya değişime başladı özellikle Türkiye’de parakendecilik sektörü yön değiştirdi. Piyasadan mal toplayarak parakendecilik açma fikri tarihe karıştı. İmalatçıların artık parakendesi olması gerekiyor. Bundan ötürü franchasing ve bayilik ön plana çıkıyor. Firmalar artık markalaşmak zorunda. Osmanbey bu konuda tekstilin kalbidir, boş dükkan bulunmazdı nerdeyse % 30’u boşaldı.

Markalaşamayan bütün firmalar tek tek yok olmaya başladı. Laleli’dede toptancımız var Rusya’dan gelen turistler savaş engeline takıldıkları için orası daha kritik durumda.Bizim bu durumda bile yurt içine ve dünyanın çoğu bölgesine ürün vermemizin tek neden markalaşma sürecini çok hızlandırdığımız için. Avrupa ve Ortadoğu’nun bir çok bölgesinde mağazalaşma kararı aldık. Yoksa tekstil piyasası artık marka değeri olmayan firmalara ekmek yedirmiyor. Devletimiz yurt dışında markalaşmak isteyen markalara çok yardımda bulunuyor. Fakat firmalar sadece Türkiye’de marka olmayı kabul edip yurt dışını es geçiyor. Sonuç yurt içinde piyasa daralınca iflaslarını veriyorlar. önemli olan yurt dışında da marka olabilmek.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler