FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Varlık Fonu, EBRD'nin borsadaki yüzde 10 hissesine talip

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD), Borsa İstanbul’daki yüzde 10’luk hisselerinin tamamını satın almak istediklerini söyledi. Reuters'a konuşan 2 kaynak EBRD'nin borsadaki hisselerini bir an önce satmaya karar verdiğini belirtmişti.

Varlık Fonu, EBRD'nin borsadaki yüzde 10 hissesine talip

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD), Borsa İstanbul’daki yüzde 10’luk hisselerinin tamamını satın almak istediklerini söyledi.

Bloomberg'in haberine göre, EBRD’nin, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul A.Ş Genel Müdürü olarak atanma süreci nedeniyle hisselerini satmak istediği yönündeki haberlerin ardından soruları yanıtlayan Sönmez, “TVF olarak EBRD’nin hisselerini alarak Borsa İstanbul’daki payımızı yüzde 90’ın üzerine çıkarmayı ve kurumdaki temsil gücümüzü artırmayı hedefliyoruz” dedi.

EBRD, BİST'TEKİ YÜZDE 10 HİSSESİNİ SATMAK İSTEDİĞİNİ BİLDİRMİŞTİ

BIST hissedarı olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul CEO'su olarak atanmasının ardından BIST'te sahip olduğu yüzde 10 hissesini satmak istediğini açıkladı. Reuters'a konuşan 2 kaynak EBRD'nin borsadaki hisselerini bir an önce satmaya karar verdiğini belirtmişti.

EBRD geçen hafta eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmasını desteklemediklerini açıklamıştı.

EBRD Aralık 2015'te Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu satın almıştı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler