FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yabancı Fonlar İyimser Veriden İkna Olmadı

Yabancı fonların GOP ve Türkiye’den kaçışı sürüyor. 2012 yılının Mayıs ayında yabancı yatırımcılar İMKB hisse senedi piyasasında net 491 milyon dolarlık satım gerçekleştirdi.

Yabancı Fonlar İyimser Veriden İkna Olmadı

Yabancı yatırımcılar Mayıs ayı içerisinde IMKB’de dolar bazında en çok net alımı ULKER ve ARCLK hissesinde gerçekleştirirken, en çok net satımı ise AKBNK ve GARAN hissesinde gerçekleştirdiler.

Böylece yılbaşından bu yana alımda olan yabancılar Mayıs ayında büyük kısmını geri verdiler. Yabancılar Ocak-Mayıs itibariyle 52 milyon dolarlık net alımdalar. Son 12 ayda yabancı çıkışı 433 milyon doları buldu. Yabancıların toplam işlem hacminde payı Nisan’da %12.6’dan Mayıs’da %18.1’e çıkarken, işlem gören hisselerde yabancı payı da %61.69’a geriledi. Geçmiş rallilerde yabancılar İMKB’de paylarını %69’a kadar yükseltmişlerdi.

Akbank’ta Citi payının satılması ile başlayan hisseden çıkış 103 milyon doları bulurken, Garanti ve İş Bank’ta da satışlar yüklü. Sanayi şirketleri arasında ise Sabancı, Arçelik ve Ereğli Demir Çelik en çok alınanlar arasında.

GOP hisse ve DİBS fonlarından son 3 haftada 5 milyar dolardan fazla para kaçtı. MDSCI GOP endeksi dün altı aylık dip yaptı.

Atilla Yeşilada

[

****](http://www.haberdesin.com/haber/ekonomi/imkbde-haziran-senaryolari-ralli-mi-dusus-mu)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler