FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ZAMLI MEMUR MAAŞI 2023 SON DURUM: Zamlı memur maaşı ne zaman yatacak? Memur zammı ne kadar oldu, kaç TL?

Memur zammında son durum internette araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2023 yılında 15,9 milyon emekli ile 4,9 milyon kamu çalışanını etkileyen önemli iyileştirmeler yaptıklarını belirtip konuya dair detayları aktardı. Peki, memur zammı ne kadar oldu, kaç TL? Zamlı memur maaşı ne zaman yatacak?

ZAMLI MEMUR MAAŞI 2023 SON DURUM: Zamlı memur maaşı ne zaman yatacak? Memur zammı ne kadar oldu, kaç TL?

Memur zammı ile ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen en düşük memur maaşını 22 bin 17 TL’ye yükselten, emekli aylıklarında yüzde 25 zam öngören kanun teklifi Komisyon’da kabul edildi. Memur zammında son durum merak konusu oldu. İşte 2023 memur zammı ile ilgili merak edilenler....

H1

MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU, KAÇ TL?

Memur zammı ile memur maaşı zammı hakkında açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"2023 yılında 15,9 milyon emeklimizi ve 4,9 milyon kamu çalışanımızı etkileyen önemli iyileştirmeler yaptık. Bütçe açığını kontrol altına alarak mali disiplini yeniden tesis ederek kamu maliyesi göstergelerinde kalıcı bozulmalara geçit vermeyeceğiz"

H2

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL'NİN ÜZERİNE YÜKSELDİ

En düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya çıkarıldı. Tüm kamu personeline 15 bin 965 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda (8077 TL) ilave ödeme yapılacak. İlave ödemeye hak kazanılmasında ve bu ödemenin yapılmasında, personelin aylık veya ücretlere ilişkin tabi olduğu hükümler uygulanacak. Bu ödeme damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve sigorta prim kesintisine tabi tutulmayacak. Düzenleme 15 Temmuz’dan itibaren uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

Yaklaşık 4 milyona yakın memura yapılacak 8.077 liralık seyyanen artışın 2023 bütçesine ilave maliyeti 177 milyar lira olacak. Kamu işçilerine yüzde 45 zam ile memurlara yapılan zammın maliyeti 388.3 milyar lira olarak belirlendi. Bu kapsamda 1.1 trilyonluk ek bütçeye ise onay çıktı.

H3

ZAMLI MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Memurlar maaşlarını her ayın 15’inde alıyor. SSK emeklileri 17-26 Temmuz, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Temmuz arasında zamlı emekli maaşı rakamlarını hesaplarında görecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler