FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Paritedeki aşağı hareket dolar kurunun da gerilemesine neden oluyor. Buna bağlı olarak dolar kurunda 1,55’in altına doğru hareket yaşandı. Günün genelinde 1,5450-1,5570 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,16 oranında değer kazandı. Bugün, Fransa üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının yanı sıra ABD aralık ayı tüketici güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. İşlem hacminin güçlenmesine karşın sinyallerin karışık konumda yer almasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak aşağı hareket beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5370 ve 1,5230 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5540 ve 1,5650 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Paritenin 1,30 destek seviyesine yaklaşmasıyla birlikte piyasada tepki alımlarına bağlı olarak yukarı hareketin korunduğunu gözlemledik. Günün genelinde 1,3072-1,3170 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,28 oranında değer kazandı. Bugün, Fransa üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının yanı sıra ABD aralık ayı tüketici güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,31 psikolojik destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2980 ve 1,31 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3220 ve 1,3340 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere ekonomisinin büyümesine yönelik piyasada oluşan endişeler sterlinde satış baskısının devam etmesine neden oldu. Günün genelinde 1,5370-1,5458 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,17 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD aralık ayı tüketici güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem sinyallerin sat olması hem de piyasaya katılımın güçlü olmasına bağlı olarak düşüş hareketinin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,5480 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5270 ve 1,5350 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5480 ve 1,5570 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Merkez’in gölgesindeki paritede küçük adımlarla düşüş trendi sürüyor. Günün genelinde 82,7-83 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,1 oranında değer kazandı. Bugün, Fransa üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının yanı sıra ABD aralık ayı tüketici güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına karşın sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Paritede düşüşün sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 82,5 ve 81,7 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 83,1 ve 83,2 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler