FİNANS

PİYASALAR

Merkez Bankası'nın döviz adımı ve ekonomi zirvesine karşın, Borsa İstanbul Endeksi yüzde 0.45 artışla başladığı güne, 101 bin 465 puanda devam ediyor.

Mahmut Can Emir / İstanbul, 10 Mayıs (DHA) - Merkez Bankası'nın döviz adımı ve ekonomi zirvesine karşın, Borsa İstanbul Endeksi yüzde 0.45 artışla başladığı güne, 101 bin 465 puanda devam ediyor.
Dövizdeki hızlı tırmanış sürerken, Merkez Bankası dün sabah, TL depoları karşılığı döviz depoları ihale tutarını, 250 milyon dolar artışla 1.5 milyar dolara yükseltti. Banka ayrıca, ikinci çeyrekte gerçekleştirilecek TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinde bir aylık vadede ihale tutarını 250 milyon dolara yükseltti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Beştepe'de yapılan ekonomi değerlendirme toplantısına ilişkin açıklamada, "Faiz ve döviz kuru baskısını azaltmak, bununla birlikte enflasyonla daha etkin mücadele etmek için gereken tedbirler alınacaktır" denildi.
Merkez'in adımı ve ekonomi zirvesinin etkisiyle dün erken saatlerde 4.3744 lira ile yeni tarihi zirveyi gören dolar 10 kuruş kadar geriledikten sonra akşam saatlerinde yeniden yükselişe geçti ve yeni günün ilk işlemlerinde 4.3086 liraya kadar çıktıktan sonra 4.24

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler