FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pozisyonlar korunabilir

Endeks için kısa vadeli düşüş beklentimiz Cuma günü gerçekleşti. Endeks 36,887 puandan 35,922 puana kadar gevşedi ve 36,000 hedefimize ulaşılmış oldu.

Orta vadeli yükseliş trendimiz devam ediyor. Kısa vadeli SAT-AL stratejisi de gerçekleşti. Şimdilik kısa ve orta vadeli hisse senedi pozisyonlarımızı koruyoruz.

Hisse senedi piyasasında yükseliş için şu sebepleri sıralamıştık:

1- Uluslararası türbülansın sona ermesi ve paranın yeniden gelişmekte olan ülkelerdeki yüksek faizlere yönelmesi.

2- YTL'nin değer kazancını sürdüreceği beklentimiz. Turizm gelirlerindeki artışa paralel olarak Temmuz-Ekim arasında toplam 5 milyar USD cari açık beklentisine sahibiz. Aylık 1.25 milyar USD'lik bir açığın finansmanının kolaylıkla sağlanacağını ve YTL'nin değerleneceğini düşünüyoruz.

3- ABD ekonomisindeki yavaşlama son 3 aydır görülüyordu. FED'in 8 Ağustos 2006 toplantısında faiz artırımı olmayacağını, olsa bile bu senenin son artırımı olacağını son 1 aydır belirtiyorduk.

Geçen hafta Cuma günü açıklanan ABD ekonomisi 2. çeyrek verisi gösterdi ki FED'in faiz artırmı olasılığı iyice düştü. Faizlerin artmaması halinde ABD 10 yıllık faizleri %5'in altına geriler, dünya borsaları düşen faiz ortamında yükseliş kaydeder. Dünya borsalarındaki artışlar İMKB'ye doping etkisi yapar.

4- ABD faizlerinin gerilemesi Türk eurobondları faizlerinin de gerilemesine neden olur. YTL değer kazanmaya devam eder.

8 Ağustos'ta faiz artmayacak beklentisine sahip olan yatırımcılar borsada bu hafta alım yönünde agresif hareketler sergileyebilirler. Ancak 3 Ağustos perşembe günü açıklanacak enflasyon verileri TÜFE'de %0,58 piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde gelebilir diye düşünüyorum. TÜFE'nin % 1-%1.5 arasında gelmesi döviz ve faizde kısa süreli bir panik yaratabilir. Buna dikkat etmek gerekiyor.

Saat 10:00 itibarıyla teknik sorunlardan dolayı açılamayan İMKB hisse senetleri piyasası herhalde tasarruf tedbirlerinden dolayı teknolojik altyapısını yenileyemeyen ilk borsa olmuştur. Yurtdışına bu durumu açıklamak zorunda kalan traderlara kolay gelsin.

31/07/2006 10:00

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler