FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IBAN nedir?

Teknolojik olarak gelişmelerin sıklıkla yaşandığı sektörlerden biri de bankacılık sektörüdür. Özellikle son yıllarda gelişen internet teknolojileri sayesinde müşterilerin finansal işlemleri farklı bankacılık hizmetleri tarafından karşılanıyor.

IBAN nedir?

Türkçe karşılığı Uluslararası Banka Hesap Numarası anlamına gelen IBAN, para transferlerinde oldukça kolaylık sağlaması ile biliniyor. İlk olarak Avrupa Birliği ülkelerinde daha sonra da farklı coğrafyalar ve Türkiye'de kullanılmaya başlanan IBAN ticarete hız kazandırdığı için ticaretin gelişimine de büyük bir katkı sunmuştur.

IBAN nedir?

IBAN kısaca müşterinin para transferini gerçekleştirmesini sağlayan numara olarak adlandırılabilir. IBAN numarasının amacı, bankalardaki her bir müşteriye ait olan hesap numarasını uluslararası standartta yeknesak bir şekilde tanımlamak ve aynı zamanda para transferlerini hem hatasız hem de hızlı bir şekilde yapabilmeyi sağlamaktır. IBAN bir müşteriye ait olan hesap numarasını tanımlamaktadır. Bankada hesabı olan her müşterinin para transferine konu olan her hesabı için bir IBAN numarası bulunur.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler