FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamu kaynaklı finansman nedir?

Finansal alanda kullanılan ve çeşitli anlamlara gelen pek çok terim vardır. Bu terimlerden biri de kamu kaynaklı finansman terimidir. Çeşitli yerlerde geçen kamu kaynaklı finansman nedir ve ne işe yarar merak konusudur. "Bail-out" olarak da bilinen kamu kaynaklı finansmanlar kısaca bir kuruluşun çözümlenmesi sırasında ortaya çıkan zararların kamu kaynakları kullanılarak karşılanmasıdır.

Kamu kaynaklı finansman nedir?

Finansal kuruluşların çözümlenmesinde ortaya çıkmış olan zararların karşılanmasında kamu kaynaklarının kullanılması, kamu kaynaklı finansman anlamına gelir.

Kamu kaynaklı finansman nedir?

Kamu kaynaklı finansman, finansal bir kuruluşun çözümlenmesi sırasında ortaya çıkmış olan zararların kamu kaynakları kullanılarak karşılanması anlamına gelir. Kamu kaynakları ise 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nca borçlanma suretiyle elde edilmiş imkanlar da dâhil olarak, kamuya ait olan tüm gelir kaynakları, taşınır – taşınmaz mallar, hesaplarda bulunan paralar, haklar ve alacaklarla bu kapsamda yer alan her türlü değer toplamı olarak adlandırılır.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler