FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi arzı daralması nedir?

Bir ülkenin ekonomisinde nakit akışı azaldığı zaman ya da yatırım sermayesi kazanma durumu zorlaştığı durumlarda kredi arzı azalır. Bu durum kredi arzı daralması, Credit Crunch olarak anılır.

Kredi arzı daralması nedir?

Ülkelerin ekonomileri herhangi bir sebebe bağlı olarak bazı sıkıntılar yaşayabilir. Bu sıkıntılar nakit akışının azalması, yatırım sermayesi kazanamama şeklinde görülebilir. Yaşanan bu durumlar kredi arzının daralmasına sebep olur. Kredi arzı daralması da bu durumu ifade eden bir terimdir.

Kredi arzı daralması nedir?

Bankalar ya da bazı kurumlar yatırımcılara kaynak sağlar. Ancak bazı durumlarda kredi verme kapasitelerinde azalma görülür. Bu durum, kredi arzı olarak adlandırılır. Kredi arzının azaldığı, daraldığı durumlarda yatırımcılar, kişiler ya da şirketler kredi alamaz.

Kredi alamayan kişi ya da kurumlar yatırım yapamadığı ya da finanse edilemediği zaman iflas durumu ile karşı karşıya kalırlar. Tüm bu sonuçların sebebi kredi arzı daralması olarak tanımlanır.

Ülkeler bu tür ekonomik sorunlar yaşadıklarında, ekonomik politikalarında değişiklik ve düzenleme yoluna gidebilirler. Yatırımcıların desteklendiği ülkelerde ekonomik güven yükselir ve piyasalardaki kredi arzı daralması sorunu çözülmüş olur.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler