FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuponlu ihraçlar nedir?

Herhangi bir menkul değerin dönemsel olarak faiz ödemesini kuponlu ihraç terimi ifade eder. Tahvilin ihraç edildiği tarih ve belirlenen vade süresi baz alınarak hesaplama yapılır. Kupon ödemesinin bedeli iki dönem arasındaki yıllık faize göre hesaplanır.

Kuponlu ihraçlar nedir?

Tahvil sertifikalarında bulunan ek belge kupon olarak ifade edilir. Hamiline yazılmış olan ya da kuponlu olan bonolar faizin ödemesini tahsil edebilmek amacı ile kullanılır. Yatırımcı, faiz ödemesini tahsil etmek istediği zaman kuponu ibraz etmelidir. Faiz ödemesi almak için gerekli koşulların başında kupon şartı yer alır.

Kuponlu ihraçlar nedir?

Menkul değerlerin dönemsel faiz ödemeleri kuponlu ihraçtır. Bir kupon ödemesi yapılacaksa ya da tahsil edilecekse öncelikle tutar hesaplanır. İhraç ve vade tarihleri arasındaki dönemler baz alınarak hesap yapılır.

Hem devletler hem de tüzel kişiler genel olarak tahvil çıkartma yöntemini kullanmayı tercih eder. Para toplayabilmek için piyasalarda uygulanan bu işlem ile alıcıya faiz ödemesi yapılması sağlanır. Kuponlu ihraç işlemlerinde tahvilleri vadesinden önce alıp satmak da mümkün olur.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler