FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BtcTurk çöktü mü? Açıklama geldi! BtcTurk neden açılmıyor?

Ülkenin en büyük kripto para borsalarından biri olarak bilinen BtcTurk'de yaşanan erişim problemi kullanıcıları meraklandırdı. Vatandaşlar 'BtcTurk çöktü mü?' sorusunu sorguluyor. Konuyla ilgili şirketten açıklama geldi. Peki BtcTurk çöktü mü? BtcTurk neden açılmıyor? İşte yapılan açıklama ve ayrıntılar...

BtcTurk çöktü mü? Açıklama geldi! BtcTurk neden açılmıyor?

BtcTurk, Türkiye’nin en büyük kripto para borsalarından biri olarak biliniyor. Kripto paralarda meydana gelen volatilite sonucunda zaman zaman borsalara giriş yapmakta sorunlar meydana geliyor. Yaşanan erişim sorunu yatırımcıları endişelendirirken BtcTurk kurucusu Kerem Tibuk, soruna ilişkin açıklama yaptı.

BTCTURK ÇÖKTÜ MÜ?

Son dönemlerde yaşanan kripto para dolandırıcılığı haberleri kullanıcıları tedirgin ederken bir süredir BtcTurk sistemine erişemeyen kullanıcılar, oldukça stresli anlar yaşadı. Olay sonrası kurumdan açıklama geldi. BtcTurk, internet sitesinde yaptığı açıklamada erişim sorunu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Değerli kullanıcılarımız,

Servis sağlayıcılarımızdan kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir."

BtcTurk kurucusu Kerem Tibuk sosyal medyadan, "Microsoft kaynaklı teknik bir sorun var, arkadaşlar uğraşıyor. Biraz zaman alabilir. Endişelenecek bir durum yok." açıklamasında bulundu.

BTCTURK NEDEN AÇILMIYOR?

Saat 22:54’te “Teknik ekibimiz konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.” şeklinde bir açıklama yapan popüler kripto para borsasının ne zaman düzeceleği henüz belli olmadı. Kesintinin sebebi de merak edilen konular arasında.

Müşteriler bir diğer ihtimal olarak siber saldırılardan şüpheleniyor. Kripto para borsaları için en büyük tehdidi hacker adı verilen siber korsanlar oluşturmakta. Borsalar, bu tarz olası saldırılardan oldukça büyük zarar görebiliyor. Ancak kurumdan siber saldırı olduğu yönünde bir açıklama gelmedi. Yeni gelişmeler geldiğinde sayfamızda yer vereceğiz.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler